Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur manuellt slå på en kylfläkten

Ändra kylfläkten att slå på manuellt görs vanligen för att något i systemet inte fungerar, och fordonets ägare inte vill ersätta en del, oftast på grund av kostnaden. Manövrering av fläkten manuellt är lika effektivt, och i vissa fall, moreso, eftersom den inte kommer att glömmas. Om fläkten inte slås på när fordonet står stilla eller rör sig långsamt, kommer fordonet överhettas. Fläkten är inte nödvändigt så länge som fordonet är i rörelse, och luft som passerar genom kylaren. Saker du behöver
Wire-pressverktyg
Blandade tråd terminaler
en rulle 16-gauge wire Review, en rulle av 10-gauge wire
One 4-terminal relä
One elektrisk brytare rankad på 30 ampere Max Review En rulle eltejp
¼-tums spärrnyckel
Set med ¼-tums enhet uttag
Visa fler instruktioner
1 < p> Bryt strömmen och jordledningen vid fläktens sele, lämnar 6 inches eller mer för att ansluta nya kablar. Tejpa selen ändarna av kabeln snitt, med eltejp.
2

Installera fyra-terminal relä till en fast monteringsplats så nära radiatorn som möjligt. Använd ¼-tums enhet Ratchet och uttag för att lossa och dra åt fästskruven. Montera omkopplaren på eller under instrumentpanelen där åtkomlig.
3

Bifoga en spade-end Crimp till ena änden av en 16-gauge wire. Fäst den med pressverktyg och anslut den till den negativa polen på reläet. Kör nog tråd att gå igenom en tillgång i brandväggen till switchen och återgå till en god jordning plats på ramen eller motorn. Klipp tråden på omkopplaren och fäst två flatstift till tråden. Fäst dem till baksidan av omkopplaren. Fäst lämpligt terminalen till den lösa änden av tråden och fäst den vid ramen eller motorn.
4

Anslut en 10-gauge wire från den positiva polen på reläet (visas på reläet diagrammet att gå till komponent) till den positiva ledningen på fläkten. Använd en spade terminal på reläet änden och en butt-kontakt på fläkten sidan. Crimp terminalerna med pressverktyg.
5

Anslut en 10-gauge wire från den negativa kabeln vid fläkten till en bra jord. Använd en butt-kontakt på fläkten sidan och en lämplig enhet för marken sidan. Koppla bort den negativa polen på batteriet.
6

Anslut en 10-gauge tråd till batteriets pluspol med rätt terminal. Kör tråd över till reläet och skär tråden tillåter en liten mängd slack. Skär två, 3-tums bitar av tråd från rullen av tråd, och Avisolera båda ändarna på båda ledarna. Fäst en spade uttaget på en ände av båda 3-tums bitar av tråd.
7

Avisolera den motsatta änden av dessa trådar. Avisolera slutet av kabeln från batteriets pluspol. Installera en butt-kontakt i änden av denna tråd, och crimp det.
8

in den skalade ändarna av både korta kablarna i skarvförbindning av tråden från batteriet. Crimp båda kablarna i rumpan slutet. Anslut de andra ändarna av både korta kablar med flatstift till de två återstående anslutningarna på reläet. Anslut den positiva polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60114.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.