Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Bakbroms

Bromsar är de viktigaste säkerhetsfunktioner på någon bil. Även bakbromsarna generellt håller ungefär dubbelt så länge som fram kuddar och rotorer, är deras underhåll lika viktigt. Således är det viktigt att regelbundet kontrollera bakbromsar och ändra dem när den bärs. Du kan spara mycket tid och pengar genom att ändra bromsarna hemma. Saker du behöver
Bromsbelägg
bromsrotor
Rear Caliper Reset Tool Review Skruvmejsel
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Identifiera de viktigaste komponenterna i det bakre bromssystemet. Dessa inkluderar rotorn, dynor, disc mount skruv och bromsok fästet. Alla bilar har inte en skruv skiva mount.
2

bort bromsoket mount. Använd en hylsnyckel för att lossa fästet bultarna, vrida moturs. Ta sedan bort skruvarna och lyft oket från fästet. Kontrollera bromsok bilderna för att se till att de rör sig fritt inne i berget. Om de inte gör det, kommer fästet måste bytas. Med bromsoket ut vägen, bör kuddarna lossna lätt.
3

Använd en skruvmejsel för att ta ut skivan montera skruven, om man är närvarande. Rap rotorn med hylsnyckel knacka loss eventuell rost som kan ha byggts upp mellan lagemav och rotorn. Rotorn är tung, så använd båda händerna för att lyfta den från hjulnavet. Tappa den inte.
4

Håll den nya rotorn bredvid det gamla. De bör vara exakt samma storlek. Rengör ytan hjulnavet och sätta den nya rotorn på plats. Sätt tillbaka skruven.
5

Återställ bromsoket med en bakre bromsok återställning verktyg. Detta verktyg är utformat för att linda kolven tillbaka i position, vilket gör att dynorna passar. En klämma kommer inte komprimera bromsok. En återställning är alltför nödvändigt.
6

Sätt tillbaka bromsok fästet och byta ut bromsbeläggen. Använd exakt samma typ av kuddar som de som tas bort för att se till att de passar riktigt. Placera bromsoket tillbaka på plats och dra åt bromsok mount bultar.
7

Lufta bromssystemet att avlägsna eventuell luft ur systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58916.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.