Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en drivaxel Carrier Bearing

Drivaxeln på en bil eller lastbil med en lång hjulbas vanligtvis har en tvådelad drivaxel som har en bärare lager monterat i mitten. Hållarlager hjälpa stödja vikten av de två drivaxlar, och hålla dem arbeta tillsammans i harmoni. Skulle denna bärare bäring misslyckas, måste du ta bort drivaxeln från bilen, ta sedan bort bäraren bär från det. Detta bör ta ett par timmar att göra. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Stor hydraulisk press

Visa fler instruktioner
1

Park lastbilen eller bilen på en plan yta och placera stoppklossar runt framhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet med domkraft och placera ett par pallbockar under axeln på båda sidor.
2

Leta drivaxeln, vilket är paret av långa rör som ansluter överföringen till bakaxeln. Skruva loss drivaxeln från bakaxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
3

unbolt transportören bäring från ramen med 3/8 -tums Ratchet och uttag. Sänk försiktigt ner monteringen drivaxeln ut från under bilen och ta aggregatet över till den stora hydraulisk press.
4

Sätt drivaxeln i den stora pressen, och använda den för att applicera tryck för att avlägsna bärare bäring från drivaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62084.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.