Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur justera timingen på en 1989 Chevy Silverado 5.7L

för att köra ordentligt, ventilerna på topplocken och kolvarna i en 1989 Chevrolet Silverado 5,7-liters motor måste tidsinställda korrekt. Utan rätt timing, kan ventilerna och kolvar kolliderar, skada motorn resulterar i dyra reparationer. Om tidpunkten är avstängd bara något, kan du förlora prestanda och din lycka kan drabbas. För att åtgärda problemet, kan du justera timingen på motorn, vilket tar bara några minuter att göra. Saker du behöver equipment shop trasor
skruvnyckel set
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen och öppna huven . Lokalisera remskivan på undersidan av motorns bredvid inställningsmärkena, vilket är på förarsidan av motorn. Rengör markeringarna på remskivan och tidpunkten markerar med en trasa.
2

Starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur. Anslut sladden från tidpunkten ljus till tändkabeln på främre vänstra hörnet av motorn. Koppla tidpunkten sele precis till vänster om distributören använda händerna.
3

Point tidpunkten ljus vid inställningsmärkena på remskivan och motorn. Fastställa den aktuella tidpunkten genom att titta på där märket på trissan skär inställningsmärkena. Lossa justerskruven på distributören.
4

Vrid distributören samtidigt skiner tidpunkten ljus på inställningsmärkena. Titta på markeringen på remskivan att se timing förskott eller fördröjer. När tidtagningen är inställd på rätt specifikationer skärpa distributören håll bult.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62029.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.