Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en 1997 Ford T-Bird

Är dina T-Bird bromsar skrikande, slipning eller stannar abrupt? Om du upplever något av dessa symtom eller om dina bromsar fungerar inte alls, är det sannolikt dags att ändra dina bromsbelägg. Bromsar är inte så svårt att ta hand om hemma. För att ersätta de bakre bromsarna på en 1997 Ford T-Bird kan ta en kunnig gör-det-självare mindre än en timme. Saker du behöver
Tire Iron
Wood block
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Twine eller tråd
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på de bakre däcken med däck järn. Placera träblocken framför framdäcken och se till att bilen är i parken och på en plan yta.
2

Ställ domkraften under stödsträva längs ytterkanten på undersidan av bil. Höj T-Bird så bakdäcken kommer från marken. Ställ in domkraften under bakaxeln på bilen, och sänka bilen på läktaren. Ta bort de lossade muttrarna och ta hjulen från axeln navet.
3

Unbolt bromsoket fäste från rotorn med hylsnyckel. När konsolen låste upp, häng den i hjulhuset med garn eller tråd för att förhindra belastning på bromsledningen.
4

Skjut bromsbelägg ur fästet.

5

Kläm C-klämman på bromsoket, i mitten av fästet. Komprimera tjocklek tills den är jäms med fäste bas. Om bromsok inte komprimera och det har ett spår som löper över det, måste du använda en speciell bromsok kompression verktyg. I vissa fall behöver du ett specialverktyg för att skruva bromsok tillbaka in i hållaren. Detta verktyg kan hyras från många bildelar butiker.
6

Montera de nya bromsbeläggen i spåren där de gamla satt. Fästet tillbaka
7

Bolt på rotorn. Ställ tillbaka hjulet på hjulnavet och finger åt alla klackarna, se till att däcket håller sig rak.
8

Byt bromsbelägg på andra sidan, upprepa steg 2 till 7. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57699.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.