Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typer av Bromsbelägg

Bromsar är en viktig komponent i ett fordon som kör systemet, och skulle bli oanvändbart utan tillsats av bromsbelägg. Bromsbelägg göra samma jobb på en skivbroms setup som bromsbackar gör på en trumbroms inställning, skapa friktion för att bromsa eller stoppa fordonet. Fattar beslutet om vilken typ av bromsbelägg för att köpa så småningom kommer att komma upp i tid för att äga en bil, och det finns fyra tillgängliga pad alternativ i dagens marknad. Halvmetalliska

Bromsbelägg märkta som "semi metalliskt" innehåller en blandning av 30 procent till 65 procent metall och innehåller vanligen stålull, järnpulver eller koppar blandad med oorganiska fyllmedel. Semi-metalliska bromsbelägg är kända för att vara hållbara och för att utföra en effektiv värmeöverförande. Dessa används ofta i prestanda applikationer, och kan bära normala rotorer ner relativt snabbt. De metalliska partiklarna i dessa kuddar fungerar bäst när den är varm, men kan inte prestera bra när den är kall.
Asbestfria Organiska

asbestfria organiska kuddar brukar kallas som "ekologisk" och är tillverkade av fibrer av glas, gummi, kevlar och kol. Dessa kuddar fungerar bra under de flesta körförhållanden, men kan blekna under extrem körning. De erbjuder en mjukare och tystare användning än andra typer, men kan bära snabbare och skapa mängder av bromsdamm.
Low-Metallic NAO

Dessa dynor är gjorda av en blandning liknande organiskt, men med en liten andel av metalliska element - oftast 10 procent till 30 procent - att ge bättre bromsförmåga och värmeöverförande. Tillsatsen av metallelement kan leda till produktion av tillsatt broms damm och buller.
Keramiska

Dessa kuddar är tillverkade av keramiska fibrer, icke järnhaltiga material, bindemedel och små mängder av metall. Dessa är tystare och renare än andra block, men är också dyrare. Organiska Pads kan erbjuda över-par bromsning utan förtid nöta rotorer.
Överväganden

Plocka rätt bromskloss för ett fordon kommer till vad fordonet kommer användas till och hur det ska drivas. En aggressiv eller drivkraften kanske vill välja semi-metalliska kuddar för sina högpresterande kvaliteter, dessa kuddar kanske inte fungerar lika bra som organiska pads för en förare som använder sin bil för konservativa korta körsträckor. En förare måste tänka på faktorer som dessa innan man bestämmer sig för vilka bromsar att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59974.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.