Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bränsleinsprutarna i en 2,2-litersmotor

Bränsleinjektorerna på en 2,2-litersmotor ta bränsle skickas till motorn med bränslepumpen och distribuera den till var och en av cylindrarna. Dessa injektorer finfördelar bränslet som det går in i cylindrarna, så det är viktigt att var och en av dem fungerar bra och finfördelar bränslet ordentligt. Om spridarna börjar sticka och har problem, då de behöver bytas. Om du gör det tar ungefär en timme. Saker du behöver
Linje skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums momentnyckel
Replacement bränsleinsprutningar
Byte injektor O-ringar
Replacement distanser och isolatorer
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Dra ut tändkablar från topplocket med hjälp av en fast pull med en vridande rörelse. Dra av PCV slangen på sidan av insugningsröret med händerna. Unbolt klämman motorn tråd från kamremmen locket med 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt ventilkåpan med 3/8-tums Ratchet och uttag.
2

Koppla ledningarna till spridarna med hjälp av dina händer. Sakta lossa linje som går in i bränsleledningen använder linjen skiftnyckel att noggrant avlasta bränsle-systemet trycket. Unbolt bränsle-tryckledning från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra bränsle-försörjningsröret off av spridarna. Dra varje injektor bort av motorn med en uppåtgående dra rörelse. Addera 3

Ta ut isolatorerna från insidan insprutarnas hålen med händerna. Ta ut distanserna från toppen av topplocket med händerna. Installera den nya kragarna och o-ringar på ersättning injektorer. Installera den nya isolatorer på motorn med händerna. Installera den nya distanser.
4

Lägg varje insprutare i huvudet med en sida-till-sida rörelse samtidigt som du trycker spridarna på plats, vilket gör att kontakten för injektor punkter är i samma riktning som de ursprungliga injektorer. Montera bränsle-leverans röret på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra åt bultarna till nio fot-pounds med 3/8-tums momentnyckel. Anslut sele stock ledningar i varje injektor med händerna. Sätt tillbaka bränsleledningen till bränsle-tryckledning med en linje skiftnyckel.
5

tillbaka ventilkåpan och PCV ventil med 3/8-tums Ratchet och uttag och dina händer. Skjut varje tändstiftsledningen på tändstiften med ett fast tryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62017.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.