Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg i en 2004 Ford Mustang

Den 2004 Ford Mustang har både främre och bakre skivbromsar, som sysselsätter bromsbelägg som friktionsmaterial. Den främre skivbromssystem kan innehålla enkla eller dubbla-kolvsok. Den bakre skivbromssystem har en enda kolv bromsok, men kolven måste vridas i bromsoket borrningen med ett speciellt verktyg. Det kan inte komprimeras inåt som de främre bromsok (dual-eller single-kolv). Andra än dessa små skillnader, som ersätter dynorna är ett ganska standardiserat förfarande. Saker du behöver
bromsvätska sug Baster
Däck kil
Hjulmutternyckel
Ordet jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
Pry verktyg
bromsok kolv återställ klämman (front) katalog bromsok kolv reset tool kit (bak) katalog Caliper hängare
Stålborste
bromskloss /bromsok smörjmedel
New Bromsbeläggssats
Justerbar momentverktyg med socket set
DOT3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
främre bromsbelägg
1

bort halva bromsvätska ur bromsvätskebehållaren /huvudcylindern, med hjälp av en sug bromsvätska baster. Släng den gamla vätskan och sedan tillbaka locket till behållaren.
2

Placera ett däck kil bakom en av de bakre däcken och dra åt handbromsen.
3

Använd skiftnyckel hjulet nöt att knäcka hjulmuttrarna lös på framdäcken
4

Lyft den främre änden av Mustang -. en sida i taget - och sedan placera pallbockar under varje frontram skena för att säkert stödja fordonet. Ta bort hjulmuttrarna och församlingar hjul.
5

Ta bort de övre och undre bromsok låspinnar med en spärr och uttag. Bänd bromsok från rotorn och bromsok förankringsaggregat med en pry verktyg. Stöd bromsok på ett bromsok galge och hänga den från chassit för att skydda den hydrauliska broms slang.
6

Komprimera bromsok kolv (er) i bromsoket med bromsok kolv reset klämma. Använd någon av de gamla bromsbeläggen att placera på toppen av kolven innan komprimera den för att skydda mot skador från reset klämman.
7

Avlägsna kvarvarande bromsbelägg och sedan ta bort skallra klipp. Använd en stålborste för att rensa bort all rost och smuts från bromsok ankaret och sedan rengöra rattle klippet med penseln. Applicera ett tunt lager bromsbelägg /bromsok smörjmedel till sitssektionen av klippen (där bromsbelägget flikarna sitter) och sedan ersätta klippen till ankaret.
8

Montera de nya bromsbeläggen. Ta bort bromsok från hangaren och placera den över elektroderna. Passa bromsok låssprintarna och dra åt dem.
9

Upprepa steg 5 till 8 på den andra framhjulet och sedan ersätta hjulen och hjulmuttrar. Dra åt hjulmuttrarna ordentligt och sedan använda uttaget till något höja Mustang bara tillräckligt hög för att ta bort jack läktaren - en sida i taget. Sänk bilen till marken.
10

Dra åt hjulmuttrarna i ett stjärnformat mönster med ett justerbart vridmoment verktyg inställd på 100 Nm. och en socket.
11

bromspedalen flera gånger, för att sätt tillbaka bromsok kolvarna och bromsbelägg till rotorerna. När pedalen känns fast, kontrollera bromsvätskenivån i behållaren och tillsätt DOT3 bromsvätska till råga, om det behövs.
12

bort däcket kil, lossa parkeringsbromsen och sedan testa- köra Mustang.
bak Bromsbelägg
13

Följ de tre första stegen som beskrivits i avsnitt 1 till bakaxeln och däcken, dock gäller inte parkering broms och placera däck kil framför ett av framdäcken.
14

Lossa fästskruven från broms slang fäste till stötdämparen fästet och ta sedan bort den övre och undre tjocklek styrpinnar med Ratchet och en socket.
15

Bänd bromsok utanför kuddar och rotor och hänga den från chassit, med en tjocklek hängare. Använd den bakre bromsok kolv kit återställning verktyg för att skruva bromsok kolven medurs tills den bottnar i hålet. Passa in de två spåren i bakre bromskolven ansiktet så det kommer att engagera spetsarna på baksidan av den nya inre bromsklossen.
16

Ta bort de gamla bromsbeläggen från förankringsplattan och rengör ytorna med en stålborste. Applicera ett lager smörjmedel på klippen. Byt ut klippen och installera nya kuddar.
17

Byt bromsok och styrpinnar och dra åt. Byt bromsslangar fästet fästskruven till stötdämparen fästet. Upprepa för båda sidor och sedan sänka Mustang till marken och vridmoment hjulmuttrarna. Pumpa med bromspedalen tills kolvarna sätet bromsklossarna och sedan provköra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58134.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.