Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Förfaranden för att återfå köldmedium

I mitten av 1990-talet Clean Air Act ändringsförslag antogs som lag och förbjudet köldmedium som ventileras till atmosfären av servicetekniker. Det krävs också tekniker för att delta i utbildningar och avlägga ett prov på säker hantering av köldmedier. En del av lagen föreskrev att alla köldmedium återvinnas, förstöras eller återvinnas för framtida bruk. Denna lag omfattar alla tidigare och nuvarande köldmedier och med 2011 är det olagligt att ventilera eventuella köldmedier i vår atmosfär. Reclaim Köldmedium

Använd en godkänd återvinning maskin och återta köldmediet. Enligt riktlinjer som fastställts av Environmental Protection Agency (EPA), måste återvinning utrustning vara certifierad av en oberoende testagentur såsom Underwriters Laboratory. Installera Återställningskonsolen slangarna från maskinen på luftkonditioneringen enheten och ta bort köldmedium innan du utför eventuella reparationer.
Tar bort fukt från Recycled Köldmedium

Läs fukthalt köldmedium. Återvinn maskiner har en visuell, inbyggd fuktindikator. Titta på indikatorn "eye" och märker om det är grönt eller gult. Grön betyder att vattenhalten är låg och är acceptabel. Om det är gult, installera nya torktumlare filter.
Separat köldmedelsolja

Töm oljeavskiljare och ta bort den gamla köldmedelsolja. EPA: s riktlinjer kräver att alla gamla köldmedelsolja tas bort innan du använder köldmediet. Återvinn maskiner är utrustade med två typer av separatorer, manuell dränering eller automatisk dränering. Se till att oljan separeras och dräneras från maskinen.
Vent icke kondenserbara gas

Avlägsna icke-kondenserbara gasen från kylmediet genom rening av återvinningstanken. Följ trycket diagram som vanligtvis är kopplad till maskinen och ventilera tanken tills du når det rekommenderade trycket. Detta diagram är baserat på vilken typ av köldmedium som återvinns och indikerar en normal läsning jämfört med den omgivande temperaturen. Det är bäst att ventilera gasen efter att tanken har suttit över natten. Detta låter instängd atmosfärisk gas som förorenar köldmediet att separera från köldmediet och samlas på toppen av returtanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61642.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.