Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Rotorer & Bromsbelägg

När du har bromsaggregatet isär och de gamla komponenterna broms ut, vara säker på att du installerar de nya rotorer och bromsbelägg korrekt. Vissa servicemanualer täcker inte denna procedur på djupet. Om du inte tar några försiktighetsåtgärder vid montering dina bromsar, skulle de misslyckas. Eftersom bromssystemet är ett kritiskt system i bilen, hjälper det till fullo förstå hur man installerar rotorer och bromsbelägg korrekt. Saker du behöver
hylsnyckel med socket setNew bromsbelägg och rotorsScrewdriver (Phillips) Däck wrench3-tons domkraft med 2 jack standsBrake delar cleanerThread lockerTorque skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skjut nya bromsrotorn över navaggregatet. På de flesta märken och modeller av fordon, är rotorn hålls på plats av oket och hjulet. På Honda fordon, men det finns två fästskruvarna som du måste sätta in mitten av rotorn och dra åt.
2

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket församling. Det finns två kuddar per bromskaliperenheten. De bromsok passar bara på ett sätt så du måste ordna orientering så att de passar ordentligt i bromsoket. Dynorna själva hålls på plats med klämmorna. Flikarna på ändarna av bromsbelägg passar in klämmorna och den böjda änden av dynan ska vara vända mot mitten eller inre delen av bromsok med pad material på båda dynor vända mot varandra. När tjockleken är utrustad med kuddar, är det en "laddad tjocklek." Addera 3

Skjut laddade bromsok över bromsskivan.
4

Place en liten mängd av gänglåsningsmedel på gängorna av varje av de bromsok bultar. Sätt i bultarna i monteringsfästet hålen och dra åt dem. Kontrollera bilens servicemanual för den exakta vridmoment specifikation på dessa bultar. Men en tumregel att dra bromsok bultar vid monteringen tills du känner betydande motstånd i bulten. De kommer att vara "mestadels åt." Slå sedan skruvarna ytterligare 1/4 varv för en slutlig åtdragning. Tråden skåp kommer att bidra till att förhindra att bultarna lossnar vid normal bromsning vibration.
5

Spray hela bromsaggregatet med broms delar renare. Detta ämne är ett lösningsmedel som tar bort bromsdamm, rester (från fett), fett, olja och annat skräp. Det kommer också att strippa färg, så att inte få någon broms delar renare på alla målade ytan.
6

Skjut hjulet över navaggregatet. Rada upp reglarna på hjulnavet med hålen på hjulet och skjut hjulet på. Trä muttrarna på hjulet dubbar och dra ner dem tills du känner betydande motstånd i muttrarna.
7

Hissa upp bilen med frontjacket punkten precis tillräckligt för dig att ta bort domkraften och sänk sedan fordonet till marken.
8

Placera sockeln slutet av momentnyckel över varje öra mutter och vridmoment åt muttrarna med 100 fot-lbs. Gör inte över nötter vridmoment lug. Dra åt muttrarna i ett korsvis mönster. Till exempel, dra en lug nut och sedan dra åt muttern mittemot den muttern. Fortsätt tills alla muttrarna har nått rätt moment specifikationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57245.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.