Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för att ta bort den bakre broms rotorer på en 93 Toyota Camry

Toyota Camry debuterade 1983 och började en långvarig rivalitet med Honda Accord. Den 1993 Toyota Camry var utrustad med en 130-hästkrafter 2,2-liters, fyrcylindrig motor i basutförande. En starkare 185-hästkrafter V-6 var frivillig för alla fyra delmodeller, DX, LX, SE och XLE. Den 1993 Camry var tillgängligt med fyra hjul skivbromsar. Ersättning för den bakre rotorerna på 1993 Camry liknar ersätter de främre rotorer, med undantag av den inre parkeringsbromsen skon inuti den bakre rotorn. Saker du behöver
Däck järn
1-tons domkraft Sida 2 pallbockar
Open end skiftnyckel satt
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Liten brytjärnet
Metal klädhängare eller tunn metall krok
1 tub skivbromscaliper fett
2 sprayburkar broms Cleaner Review ny bakre broms rotorer
ny bakre bromsbelägg
Nya parkeringsbroms skor och hårdvara (tillval) katalog 1/2-tums enhet momentnyckel och Hylsnyckelsats
1/2-tums enhet hjulmutter socket
Visa fler instruktioner
1

höja huv av Camry och ställa huven prop. Ta bromsvätska ur oljebehållaren med en kalkon baster eller flaska sifon, tills vätskenivån är ca 1/2 tum under "Full" märke. Montera behållaren lock och lås den på plats.
2

Lossa de bakre hjulmuttrar klacken på Camry med ett däck järn. Höj bakre delen av bilen med en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln balken, ca 6 inches inåt från bakhjulen. Sänk Camry på läktarna. Ta bort muttrarna helt från bilen, ta sedan bort bakhjulen.
3

bort bromsen-line support klipp från den bakre fjäderben på ena sidan av bilen, med en spärr och uttaget. Installera en U-nyckel på bromsok styrstift, mellan den bakre delen av bromsok och bromsok fästet. Håll styrpinnen stilla medan du tar bort bromsok bolt med en spärr och uttag. Upprepa detta steg för att ta bort den andra bromsok bolt. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en liten brytjärnet om det behövs. Häng bromsok från den bakre fjäderben våren med en metall klädhängare eller krok.
4

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket-monteringsfäste för hand. Sätt en av de gamla kuddar mot kolven på insidan av den bakre oket. Linda en C-klämma runt gamla bromsbelägg och den bakre delen av bromsoket. Dra åt C-klämman långsamt, tills bromsok kolv helt komprimerar i bromsoket borrningen. Ta bort C-klämman och den gamla bromsbelägg, sedan kasta dina gamla bromsbelägg.
5

bort bromsok-monteringsfäste med en spärr och uttag. Ta bort den bakre bromsskivan för hand. Om rotorn är svår att avlägsna, träffa rotorn från sida till sida på de upphöjda sidorna med en gummiklubba. Detta kommer att frigöra bromsen rotorn från parkeringsbromsen skon, som ligger inne i rotorn. Tryck rotorn på den inre sidan utåt, om nödvändigt, för att avlägsna rotorn.
6

Inspektera skon parkeringsbromsen. Om skon är mindre än 1/16-inch tjock eller slitna ner till ren metall, byt skon parkeringsbromsen. Spraya de interna komponenterna i parkeringsbromsen skoenhet noggrant med aerosol bromsrengöringsmedel.
7

Installera den nya bromsen rotorn på navet församling. Montera två hjulmuttrar lug med fingrarna och dra dem till ytan av rotorn. Detta kommer att hålla rotorn på plats för installation av de återstående bromskomponenter. Grundligt spraya den nya rotorn på båda sidor med broms renare för att ta bort det rostskyddsmedel olja appliceras på fabriken. Använd ungefär hälften av burken för en rotor. Installera bromsok-fäste och dra åt bultarna till 34 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.
8

Montera nya bromsbelägg på bromsok-fäste. Sätt i dynan med metallen U-formad klämma på den inre sidan av rotorn, så att klämman är vänd uppåt. Smörj de yttre shims plattorna på båda nya dynor lätt med bromsok fett.
9

Dra bromsok styrstift för hand från den bakre delen av hängande bromsok. Smörj stiften noga med bromsok fett, sedan installera dem igen i bromsoket. Avlägsna bromsok från hangaren och ställ in bromsoket på bromsanordningen. Montera och dra åt bromsok bultar till 14 foot-pounds med momentnyckel och en socket. Håll bromsok styrstift med en U-nyckel när du dra åt bromsok bultar. Installera broms-line fästet på staget och dra åt fästskruven till 21 foot-pounds.
10

Upprepa steg 2 till 9 för att slutföra den bakre rotorn byte på den andra sidan av Camry. Montera de bakre hjulen och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Hissa upp bilen utanför pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk Camry till marken och dra åt de bakre muttrarna till 80 foot-pounds med momentnyckel och en hjulmutter uttaget.
11

Kontrollera och fylla bromsvätskebehållaren när bilen vilar på marken. Montera behållaren locket och dra åt den. Sitt i förarsidan av Camry och bromspedalen långsamt ca 2/3 av vägen till golvet, släpp pedalen till upprätt läge. Tryck ner pedalen igen och släpp det. Om pedalen inte stelnar efter tre pumpar, sluta pumpa och lufta bakbromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59315.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.