Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar motormätare oljetryck

De flesta fordon idag använda en olja ljus eller en elektronisk sändarenhet mätare i stället för en mekanisk oljetrycksmätare. Den främsta orsaken är tryckmätaren slang eller ledning skall löpa från motorn genom huven på instrumentbrädan, där spårvidden är bosatt. Vissa mätare slang är gjord av plast, och det finns en hel del yta för eventuella skador och läckor. Därför är det viktigt att köra kopparledningar från motorblocket till mätaren när du installerar en mätare oljetryck. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench in
plast bandklammorna
Borrmotor
Borr satt
Gummigenomföring
Visa fler instruktioner

1

Lokalisera 1/8-tums eller 1/4-tums röret gängade hål i motorblocket av fordonet för att installera en olje mätare. Det kan finnas en sändande enhet installerad i detta gängat hål. Om det är en sändande enhet installerad, koppla ur kabeln och avlägsna den sändande enheten.
2

Thread en 1/8-tums eller 1/4-tums mässing med en 1/8-tums kompression rörkoppling i oljetrycket gängade hålet.
3

Borra ett litet hål i kåpan och sätt in en genomföring där oljeledningen kommer in i kupén och där oljan mätare kommer att montera i instrumentbrädan.
4

String en 1/8-tums kopparledningen, eller motsvarande linje medföljer gauge kit, från det gängade hålet i motorblocket till botten av instrumentbrädan eller varhelst mätaren kommer att monteras. Sätt in kopparrör i mässing klämringskoppling i motorblocket och dra åt den.
5

in den andra änden av kopparrör till baksidan av oljetryckmätaren och dra åt klämringskoppling. Med plast bandklammorna, säkra linjen oljetrycket till olika enligt-dash fästen för att förhindra skador på linjen.
6

String strömkabeln från mätaren ljus till ett tillbehör spade ligger i säkringsboxen . Var noga med att ansluta den till tillbehöret sidan av säkringsboxen så att ljuset är på endast när nyckeln är i läge "ON". Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61726.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.