Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bak trumbromsar för en Honda Accord

De trumbromsar på din Honda broms Accord använder skor och arbetar främst med parkeringsbromsen. Observera att förändra bromsbackarna är betydligt mer utmanande än att ändra kuddar på skivbromsar. Det finns många källor och andra apparater, måste du ta bort och /eller byt ut i processen. Rådgör med din mekaniker innan du arbetar på bromsarna själv. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Två 8 x 1,25 mm bultar
Flat träpinne
Olika tänger
Gummiband
Vise
Brake shoes
hammare och mejsel
Brake Cleaner Review bromsfett
U-clip
Bricka
Stift som håller och fjädrar
Visa fler instruktioner
Ta bort Gamla skor
1

Höj och stödja Accord bakre änden och ta bort båda bakhjulen. Pallbockar kommer att stödja bilen bättre. Lossa muttrarna innan du lyfter bilen för att göra det lättare att ta bort hjulen
2

Thread två skruvar -. Storlek 8 x 1,25 mm - i bromstrumman har gängade hål för att ta bort trumman från navet. Trä varje bult två varv i taget.
3

in en liten, tunn träbit, som en paint pinne eller linjal, in mellan hjulet cylinder och den bakre bromsen skon. Kläm en uppsättning låstänger på fästplattan i mitten av den bakre bromsen skon.
4

Lossa övre bromsfjädern med låsning tång, klämma på bromsfjädern där bromsjusteringsanordning möter den bakre skon. Ta bort den nedre returfjäder. Lossa hållaren våren genom att greppa den med fastspänning tång (samtidigt stödja baksidan av hållaren stift med ett finger), trycka inåt och vrida den 90 grader.
5

Placera ett gummiband runt hjulcylinder för att hålla kolvarna på plats.
6

Ta bort den främre bromsen skon med bromsjusteringsanordning och relaterade komponenter. Dra kabeln parkeringsbromsen ur den bakre skons fäste med en tång. Sätt skon inom ett skruvstäd så käkarna inte kommer i kontakt med bromsbelägg och svängtappen huvudet och hävarm stöds.
7

Drive U-klippa av stiftet med en hammare och mejsel och ta bort hävarmen.
Installera de nya skorna
8

Rengör hävarmen med broms renare. Smörj pivot punkten med hög temperatur bromsen fett och överföra den till den nya bromsen skon. Rengör och smörj gängorna bromsjusteringsanordning och bygel poäng, spåren i hjulcylinder och lägre bromsback vila block, och alla upphöjda områden på fästplattan som kommer att beröra metallen på bromsen skon.
9 < p> Placera skon och armen i skruvstäd, lägga till en ny bricka och U-klämma och böja klippets öppna änden med en plattång så det är stängt.
10

Installera bromsvajern in den bakre armen skon spaken och installera skon på fästplattan med nya kvarhållande stift och fjädrar. Sätt träpinne tillbaka mellan skon och cylindern klämma låstången tillbaka på fästplattan.
11

Anslut bromsen justeringen och de övre och nedre fjädrarna på den nya främre skon. Haka nedre fjädern på bakre skon som du installerar den främre skon på fästplattan. Fäst främre skon med en ny hållarstift och våren.
12

bort gummibandet från hjulcylinder.
13

Fäst övre bromsfjädern till den bakre skon , klämma på våren med samma låstängerna i samma läge som när du kopplat loss den
14

Ta låstången och träpinne som är anslutna till den bakre skon.. Montera broms trumman, håller den på plats med två muttrarna. Addera Inställning av skor
15

Rotera bromstrumman. Sätt en platt skruvmejsel i bromsjusteringsanordning och vrid malteserhjulet tills trumman lätt drar mot skorna.
16

ominstallera hjulen och sänk Accord.
17 < p> Ställ bromshävarmar genom att pumpa bromspedalen flera gånger. När trycket är godtagbart, långsamt provköra bilen i fem minuter, säkerhetskopiera och dra framåt för att hjälpa plats bromsbackarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57594.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.