Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Big Block Chevy Mark 6 Specifikationer

Producerad i över 40 år, började Chevy big block vinner allvarlig ryktbarhet med införandet av Mark 6 motor design. Mark 6 big block design skulle gå på att driva legendariska fordon som 1970 LS6 Chevelle, liksom vardagliga fordon familj som stationsvagnar. Infördes 1965 och upphörde 1974, förblev Mark 6 big block för speciella applikationer fram till 1991, då GM började producera Gen II motor. Markus 6 Grunderna

Chevrolet Mark 6 Big Block infördes 1965 och var den design som senare skulle blev basen för flera GM big block motorer av olika förskjutningar. Mark 6 började som den 396 kubiktum motor som debuterade i 1965 Corvette och fullstora bilar Chevrolet. Mark 6 blocket är en 90-graders V8 designen med en kamaxel som ligger i mitten av blocket. Ventilerna är en snedställd design avsedd att vinkla ventilerna ifrån cylinderväggarna och öppnas med stötstänger som rider på den centralt monterade kamaxel. Med undantag för några speciella begränsade produktionsresultaten versioner som kastades från aluminium, var Mark 6 kvarter gjutna av järn. Allmän personbil produktionen av den ursprungliga Markus 6 big block avslutades i 1974, även om produktionen fortsatte för marina och specialmaskiner plikt program fram till 1991. Addera Vevaxel

Mark 6 använder antingen en gjuten eller smidd vev som är Tuftrided att förbättra tillförlitligheten. Gjutna vevar var för allmän skyldighet användning och smidda vevar användes i prestanda och tunga tillämpningar. Mark 6 motorblocket är konstruerad för att använda en tvådelad bakre vev tätning. De huvudvevsläng tidskrifter på Mark 6 var 2,7482 till 2,7492 inches i diameter. Den bakre ramlagertapparna hade en diameter på 2,7478 till 2,7488 inches. Mark 6 blocket var tillgängliga med antingen två-eller fyra-bult ramlageröverfallet. Två bulthuvuden var för normal användning, och fyra-bult versioner avsedda för tunga och prestanda användning.
Accessoarer

Mark 6 motorblocket har utformats med ett montage boss för en mekanisk bränslepump. Reviderade versioner av Mark 6 byggda efter 1991 har ingen montering boss. Mark 6 hade en monteringsbygel boss i bak och fram för att fästa koppling kopplingar, som också togs bort 1991 och senare versioner av motorn. Addera Tändning

Mark 6 motor använde en distributör som drivs av ett kugghjul på kamaxeln. Distributören utnyttjade poäng och roteras i medurs riktning. Versioner av Mark 6 byggda efter 1974 användes en elektronisk distributör med solid state-komponenter i stället för punkterna att producera gnista. Den tändföljd för Mark 6 blocket är 18.436.572.
Inoljning

Mark 6 rymmer fem liter olja, fyra i oljetråget och en i oljefiltret . Oljefiltret är en spin-on enhet med ett stycke metall och intern pappersfilter. Oljepumpen är monterad inuti oljetråget och är ansluten till ett metallrör och sumpen för att dra olja från botten av oljetråget.
Vridmoment /Hästkrafter

Mark 6 big block monterades i flera olika konfigurationer och producerade ett mycket varierande utbud av hästkrafter och vridmoment siffror. Basen Mark 6 motor introducerades som den 396 år 1965 producerade 325 hästkrafter vid 4.800 rpm och 410 foot-pounds av vridmoment vid 3.200 rpm. Den mest framgångsrika versionen av Markus 6 infördes 1970 då 454 producerade 450 hästkrafter vid 5.600 rpm och 500 foot-ounds vridmoment vid 3.200 rpm.
Förändringar

År 1991 GM modifierad Mark 6 big block och skapade vad de kallade Gen II big block. De bytte till ett stycke bak huvudpackning utformning, vilket krävde en annan vev, bak huvud mössa, oljepump, oljetråg och svänghjul. Den monteringsnav för den mekaniska bränslepumpen avlägsnades i favör av att byta till en elektrisk enhet. De vipparmar har bytt från justerbara enheter till icke justerbara. Den huvudsakliga oljegalleri flyttades från oljetråget järnväg till kamaxeln tunneln. De kylkanaler i blocket har bytt från runda hål till droppformade hål. På grund av dessa ändringar flesta av de integrerade delar i Mark 6 motorer inte kommer utbyte med stora block som producerats efter 1991.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61098.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.