Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en F250

Den F250 Modellbeteckningen avser nybörjar erbjudande av Ford Motor Co: s linje av medeltunga pickup lastbilar. Den F250, som är gjord på samma löpande band med andra medeltunga Ford lastbilar upp till och med F550, aktier nästan inga delar med Fords F150 lätta lastbilar. F250s använder en skiva bromssystem där bromsok pressa bromsbeläggen mot en roterande skiva. Den friktion som skapas genom denna åtgärd bromsar eller stoppar lastbilen. Skivans bromsbeläggslitage ner efter flera tusen miles av användning och kommer att behöva bytas ut med jämna mellanrum. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
rörtång
Hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
15mm uttag
1/2-tums enhet spärrnyckel
hängare Wire coat
Spårskruvmejsel
Byte bromsbelägg Review, "C" klämma
Sprutan
Visa fler instruktioner
1

Blockera bakhjulen. Ta bort plastlocket centrumnavet genom att sätta den avsmalnande änden av rörtång bakom navkapseln. Ge rörtång en vridande rörelse och ta bort navkapseln. Lossa, men ta inte bort, de åtta muttrarna med den andra änden av den lug skiftnyckel.
2

Höja fordonets front med en hydraulisk domkraft så att hjulen är upplyfta från marken. Placera domkraften under varje sida av framaxeln balken. Sänk domkraft.
3

Slutför bort muttrarna med rörtång och ta bort hjulen. Gå övre bromsok fästbultarna från den inre sidan av bromsoket och ta bort dem med en 15 mm hylsa och 1/2-tums enhet spärrnyckel.
4

Öppna huven och ta bort huvudcylindern locket nära förarsidan brandvägg. Dra nu den övre bromsok rakt upp från sitt fäste. Häng övre bromsok till spiralfjädern i hjulet väl med en bit tråd klädhängare. Vara noga med att inte sträcka den flexibla bromsledningen som fortfarande kommer att fästas på övre bromsok.
5

Bänd bromsbelägg från vardera sidan av skivbromsrotorn med en platt blad skruvmejsel och kasta dem. Sätt in nya bromsbelägg på vardera sidan av rotorn tills de snäpper på plats. Kontrollera att bromsbelägget fodermaterialet är vänd mot rotorn på varje sida.
6

Placera ett "C" klämma över kolven i övre tjocklek och dra åt klämman tills kolven är helt stängt. Avlägsna "C" klämma och skjut den övre bromsok över bromsbeläggen. Rada upp monteringshålen och dra åt bultarna med en 15 mm hylsa och spärrskaft.
7

Upprepa steg 3 till 6 för andra framhjulet. Byt hjulen och dra åt muttrarna med en rörtång. Höj framför lastbilen med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk domkraft tills hjulen är på marken. Dra åt muttrarna i ett korsvis. Skjut navkapslar på plats tills de klickar på plats.
8

Kontrollera nivån på bromsvätska i huvudcylindern. Se till att det inte är överfull. Använd en spruta för att avlägsna överflödig vätska om det behövs. Sätt tillbaka locket huvudcylinder och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58003.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.