Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Linjärt ställdon skruvtyper

Linjära ställdon används inom bil-, medicinska och gården industrier för att driva fordon, sjukhussängar och jordbruksmaskiner. Linjära ställdon fungerar genom samordnad rörelse av skruvar och muttrar. Storleken och prestandan av linjära ställdon varierar kraftigt, och ingenjörerna måste ta en mängd olika säkerhet, buller och prestanda faktorer i beaktande när man väljer en typ av linjärt ställdon skruv. Välja typ

Ingenjörer anser kostnad, prestanda och typ av ansökan när du väljer ett linjärt ställdon skruv. Lägre prestanda skruvar är lämpliga i applikationer där vridmoment är lågt och maskiner krävs inte att köra för långa perioder. Industriella fordon och medicinsk utrustning kräver högpresterande skruvar som tål upprepad användning.
Ledarskruv

Ledarskruv mönster är de mest enkla, lägsta kostnad och mest använda tekniken för linjära ställdon. Bly skruvar arbete genom att skjuta ytan av en mutter mot gängorna hos en skruv. Den upprepade friktion kan orsaka slitage och öka behovet av utbyte av delar. Medan ledarskruvar inte kan hantera höga vridmoment, de är relativt tyst.
Kulskruv

Kulskruvar klarar tyngre laster än ledarskruvar eftersom kullager att distribuera belastningen och reducera friktionen. Kulskruvar kostar mer än ledarskruvar, men de genererar mer dragkraft och precision. Nackdelar med kullager är buller och risken för fraktur och misslyckande under mycket stora belastningar.
Planetary rullskruv

planetrulle skruvar är arrangemang av flera skruvar runt en mutter, vilket ger mer vridmoment än ledarskruvar eller kulskruvar. Planetary skruvar är dyrare, men nödvändigt för robotar eller andra applikationer som kräver montering i trånga utrymmen. För det högre priset, planetariska skruvar håller längre och kräver mindre underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62225.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.