Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Master Cylinder Push Rod

Bromspedalen i ett fordon är ansluten till broms huvudcylinder med en tryckstång. När bromspedalen trycks, driver tryckstången huvudcylindern kolv inåt, vilket tvingar bromsvätskan utåt genom bromsledningar och bromsarna på alla fyra hjulen. Efter avlägsnande av huvudcylindern för reparation eller utbyte, måste tryckstången tas bort så att den kan återanvändas i ersättningssträngen huvudcylindern. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Spruta
Penetrerande vätska
Slangar skiftnyckel satt
vice tång
låsning (tillval) katalog Bromsvätska (tillval)
Brake bleeder (tillval)
Visa fler instruktioner
1

bort tryckstången kvarhållande skruv och mutter från bromspedalen med en hylsa och spärrskaft. Tryckstången är fäst vid den övre änden av bromspedalen under instrumentpanelen. Placera hårdvaran åt sidan för återanvändning.
2

Öppna huven och leta reda på cylindern broms master, vilket vanligtvis är monterad på brandväggen på förarsidan. Ta bort lock på huvudcylindern. Ta bort bromsvätska från behållaren med en spruta.
3

Spray penetrerande vätska till bromsledningen beslag vid basen av huvudcylindern. Vrid rördelar av med en slang skiftnyckel när vätskan har absorberats i ett par minuter. Observera broms-ljus ledningar kontakten på huvudcylindern för att avgöra hur den ska tas bort. Ta bort kontaktstycket från huvudcylindern genom att klämma eller lyfta en release flik (om så utrustad) och dra kontakten rakt ut.
4

bort huvudcylindern fästbultarna från brandväggen med en hylsa och spärrskaft. Ta huvudcylindern från fordonet, och placera den i ett skruvstäd.
5

Dra pushrod rakt ut ur huvudcylindern hand. Använd ett par låstänger om tryckstången är envis, men inte skada pushrod om du planerar att återanvända den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58732.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.