Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att ta bort envisa bultar

rostiga eller extremt snäva bultar kan vara omöjligt att komma ut på egen hand. För att ta bort dem, kanske du behöver lite extra hjälp. Det finns flera sätt du kan ta bort en envis bult. Genom försök och misstag, får du lära dig vilka som fungerar bäst för dig. Här är några idéer att prova nästa gång du har en fast bult. Saker du behöver
Penetrerande olja
Ball-Peen hammare
Mejsel
Diet Coke
rostfritt stålull
Väteperoxid
gasolbrännare
Kallvatten

Visa fler instruktioner
1

Pour penetrerande olja, finns på de flesta järnaffärer, på bulten. Liberally blöt och försöka få det till axlarna, den tvinnade delen av bulten, om möjligt. Låt den penetrerande oljan sitta i flera timmar.
2

Använd en boll-Peen hammare och en mejsel för att nagga på bulten. Någon rost hålla bulten på plats bör chip av. Addera 3

Häll Diet Coke på bulten. Detta kan användas i stället för penetrerande olja eller om penetrerande olja inte kommer att fungera. Scrub bulten med ett styvt material såsom rostfritt stålull. Väteperoxid kan också användas på samma sätt. Vänta några timmar innan skrubba bort det.
4

För envisa bultar, använd en gasolbrännare för att värma bulten, och hälla kallt vatten över den efter att den har blivit röd från värmen. Detta hjälper bulten att spricka och lossna, så att den kan tas ut. Använd inte den här metoden om du har hällt vätska över bulten, såsom penetrerande olja, vilket kan vara mycket brandfarliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57190.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.