Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger Chevy Hei Distributör i

Chevrolets High Energy Ignition system använder en elektronisk distributör. Den HEI distributören är en pålitlig återförsäljare och det är ett lätt byte för Chevy höga underhållspunkt stil distributör. Det finns några olika typer av HEI distributörer. Om du byter ut en distributör punkt stil i en motor utrustad med en sugmotor förgasare, se till att använda den ena avsedd för användning utan dator ingång. Högskolan använder samma distributören redskap punkten stil en och passar i blocket utan några ändringar. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench in
tändstiftsnyckel
Skruvmejsel
Flash ljus
Märkpenna
Mobiltelefon kamera
Visa mer Instruktioner
1

Koppla ledningarna från distributören om en sådan är installerad. Ta bort tändstiftet från cylinder nummer. Placera en tumme över tändstiftshålet. Leta noll-graders linje finns på harmoniska balansblock. Ha en hjälpare bump starter aning och starta motorn i små skurar tills kompressionen känns i cylindern. Fortsätt att stöta starter tills noll-graders strecket på balansaxel linje med timing fliken monterad på kamkedjan lock.
2

bort tändkablarna och fördelarlocket från den gamla distributören. Ta en bild av den gamla distributören med mössan. Ta del av den riktning rotorns knappen pekar och riktningen av vakuum förväg enhet med tidpunkten markerar perfekt linje. Gör ett märke på fördelningshuset som sammanfaller med positionen för rotorn knappen pekaren. Addera 3

Lossa och skjut tillbaka fördelaren håll ned klämma ligger vid foten av distributören axeln. Lyft gamla distributören rakt upp, ut ur motorn.
4

Starta HEI distributören i intaget, men inte sänka den tillräckligt långt för att kontakta kamaxeldrev. Placera vakuum förväg mekanism i samma relativa arean var som den gamla. Sikta rotorn knappen på HEI distributören på nummer ett tändstift. Sänk distributören vidare tills distributören faller hela vägen ner och säten utan ett gap mellan distributören axeln fläns och intaget. Skjut distributören håller ned klämma framåt och dra åt en aning.
5

Anslut distributören. Montera fördelarlocket och byt tändkablarna. Börja med att sätta in tändkabeln i tråden uttag som motsvarar pekaren på rotorn knappen som bör syfta till cylinder ett. gå medurs installera ledningarna i följande ordning ordning: 1, 8, 4, 3, 6, 5, 7, 2. Minns topplocket på förarsidan innehåller cylindrar 1, 3, 5, 7, från fordonets front ryggen och den andra topplocket innehåller cylindrar 2, 4, 6, 8 från framsidan till baksidan.

6

distributören timing bör vara inom ett område som motorn kommer att starta och köra. Låt motorn värmas upp till driftstemperatur. Bifoga ett stroboskop och tid motorn till fordonets motor specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61643.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.