Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur kan vi minska motorbuller

motorljud som visar något behöver repareras inkluderar mekaniska stötar och motorn missar. Mindre allvarliga tongångar inkluderar skrikande, fladdrande, och skrikande. Det är viktigt att isolera bullret först, sedan klassificera typen. Saker du behöver
1/2-tums socket set
mekaniker Stetoskop
Visa fler instruktioner
1

Probe motorn med stetoskop medan motorn är igång och bältet avlägsnas. Om det finns en dunka ljud, tickar eller knackar, är motorn skadas och kräver interna mekaniska reparationer.
2

Kontrollera bältet buller medan motorn är igång. Bälten göra ovanliga gnisslande ljud när de blir äldre och stretch. Stanna motorn och ta bort remmen, sedan starta om motorn. Om bruset är borta, då bältet behöver bytas mot ett nytt.
3

Med remmen, snurra drivna komponenter för hand, inklusive generatorn, luftkonditionering kompressor , vattenpump, och servopumpen. Var och en av dessa komponenter har lager som tillåter dem att vända smidigt. Om du hör ett ljud när handen-vrida komponenterna, är det troligt ett lager sviktar och komponenten kommer att behöva bytas ut.
4

hög körsträcka kuggremmar ofta är bullriga. De är dolda bakom ett plasthölje på framsidan av motorn. Medan den huvudsakliga bandet är utanför bilen, starta motorn och sonden runt detta område med stetoskop. Lyssna efter ovanliga ljud.
5

Undersök baksidan av motorn när den är igång där den ansluter till transmissionen. Detta område hyser svänghjulet och startmotorn. Startmotorn enhet kan bli defekt och kan studsa mot svänghjulet. Detta innebär startapparaten behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61057.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.