Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Lager drivaxel i en Chevy

Drivaxeln på en Chevrolet bil eller lastbil har lager på varje ände kallas u-fogar. Dessa u-fogar är formad som ett plustecken, och varje lock i skarven är omgiven av nållager som gör att u-leden och drivaxeln roterar samtidigt rör sig upp och ner med fjädring. Om enheten axellagringen är låsa upp och orsakar gnisslande eller slipning i din drivaxel, då kan du ta bort dem i knappt en timme med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
skruvnyckel som
låstängerna
dräneringskärlet
bänk skruvstäd
1/2-tums Hylsnyckelsats
Tänger
Visa fler instruktioner
1

sätta stoppklossar kring Chevrolet framhjulen. Placera domkraften under bakaxeln på lastbilen och lyft upp den tills bakhjulen är minst 4 inches från marken. Placera domkraften under bakaxeln.
2

skruva isär drivaxeln från bakaxeln med en skiftnyckel. Dra i änden av drivaxeln ur drevet på bakaxeln med händerna. Sätt dräneringstråget under anslutningen mellan drivaxeln och växellådan. Dra ut drivaxeln ur transmissionen och flytta över den till bänken skruvstäd.
3

Ta ut klippen i sidorna av den U-fogar med tång. Placera drivaxeln i bänk skruvstäd. Sätt en stor 1/2-tums uttag på ena sidan av den U-joint, stort nog att det passar över den cirkulära leden i mitten av drivaxeln. Sätt i en mindre 1/2-tums uttaget på den andra sidan av den U-fog, liten nog att det passar inuti den cirkulära gemensamma i mitten av drivaxeln. Detta är så att du kan dra åt skruvstäd och tryck på u-leden ut ena änden och i den andra.
4

Dra ner bänken skruvstäd tills U-joint hoppar ut från sidan av drivaxeln med stora uttag installerat. Lossa skruvstäd och ta bort socklarna. Dra av lagerhuset på den sida av u-leden med låstången, sedan dra u-joint ur drivaxeln med händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61641.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.