Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för bakbromsarna på 1988 Ford Ranger

Den 1988 Ford Ranger är utrustad med skivbromsar på framhjulen och trumbromsar på bakhjulen. De bakre bromsbackar hålla drivhjulen från att vrida genom att applicera tryck på insidan av bromstrumman. Friktionen från bromsbackarna anbringas på bromstrumman håller hjulen från att vrida. Över tiden kommer bromsbackarna slits och behöver bytas ut. Du bör byta bromsbackar innan tjockleken når 1/8 tum. Om bromsbackarna slits förbi 1/8 tum, kan de skada trummorna. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
gummiklubba
Spring borttagning Tool Review Spring hållarklämman Removal Tool
Handheld slägga
Bromsbackar och accessoarer
Visa fler instruktioner
1

Park 1988 Ford Ranger på en plan yta. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Lossa alla muttrarna från båda bakhjulen med en rörtång eller ett däck verktyg.
3

Jack bak av Ford Ranger upp tillräckligt högt för domkraften. Placera domkraften står under de rätta domkraftsfästen på båda bakre sidorna av lastbilen. Sakta sänka trucken på läktaren och lämna jack i upprätt läge.
4

Ta bort alla muttrarna från bakhjulen. Skjut hjulen av och sätta ner dem platt.
5

Flytta till vänster bakhjul navenhet och dra bromstrumman rakt av hjulnavet. Om trumman sitter fast, knacka på baksidan av trumman med en gummiklubba tills trumman är lös nog att ta bort från navet. Placera trumman närheten.
6

Ta bort den övre bromsen returfjäder med bromsen returfjäder borttagningsverktyg. Den översta bromsen returfjäder är fjädern som håller upp i varje bromsback till den andra.
7

Ta bort fjädern klämmorna från centrum av båda bakre bromsbackar med fjädern stoppbygeln borttagning verktyg. Skjut änden av verktyget över änden av klämmorna och vrid varje klipp moturs för att ta bort. Ta bort det nedre hållarfjädern tillsammans med klämmorna.
8

Dra bromsbackar bort av hjulnavet och placera dem på marken. Peka på fjäderhållarna ur varje bromsback med handhållen slägga. Matcha de gamla bromsbackarna till de nya bromsbackarna för att säkerställa att de är samma. Överför alla broms tillbehör från nya bromsvajer kit till de nya bromsbackarna.
9

Position bromsbackarna tillbaka på hjulnavet. Sätt tillbaka den övre och nedre fjädrar över fjäderhållarna insidan av varje bromsback med fjäder borttagningsverktyget.
10

Justera nya bromsbackar till rätt avstånd från den inre ytan av bromstrumman genom att använda bromsen justeringsanordningen på undersidan av hjulnavet. Använd en platt skruvmejsel för att vrida bromsen justeraren tills bromsbackarna ligger an mot insidan av trummorna. Tillbaka bromsbackarna off ca 1/8 tum från insidan av trummor.
11

Slide bromstrumman tillbaka över hjulnavet montering. Skjut hjulet om och skruva muttrarna på tight. Flytta till den högra bakre hjulnavet och upprepa stegen för att byta bromsbackarna på höger bakhjul.
12

Höj 1988 Ford Ranger och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och avsluta åtdragning av muttrarna hårt på båda bakhjulen med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59073.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.