Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbroms skor på en Ford Probe

Byta bakre skor i din Ford Probe kräver skicklig hand och finger styrka och smidighet samt en grad av tålamod. Det är inte så svårt som vissa bakre bromsbackar ersättare, men det är inte så enkelt som att ersätta de främre skivbromsar på proben, heller. Spara lite pengar och byta skorna själv. Ta båda valsarna bort, men lämna en sida tillsammans för att hänvisa till om du aldrig har gjort det förut. Det finns en hel del små fjädrar och hårdvara och har en utgångspunkt att hänvisa till kommer att vara till hjälp. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Stoppkloss
½-tums enhet breaker bar
½-tums enhet socket set
½-tums enhet justerbart momentnyckel
slagskruvdragare med en Phillips lite
Hammer
skruvmejsel
Needle nosed tång
Set för att skära vallar
Brake clean spraya
Ljus grade sandpapper eller smärgelduk
Silikon baserade broms smörjmedel
Ny uppsättning skor
Ny uppsättning bakre bromsback hårdvara (rekommenderas)
Visa fler instruktioner
1

Park Ford Probe på en plan stenlagd yta. Applicera inte parkeringsbromsen, men placera sonden i växeln och ta ur nyckeln ur tändningen. Placera en hjulklossindikator framför en av de främre däcken. Bryt muttrarna löst på bakdäcken använder breaker bar och en socket
2

Lyft den vänstra bakre fjärdedelen av Probe med ordet jack och placera jack står under vänster bakre ramen järnväg. Gör samma sak för höger sida för att höja bakaxeln. Ta bort muttrarna och hjul på båda sidor.
3

Ta bort de två trumma fästskruvarna på motstående av förarsidans bakre vals med slagskruvdragare satt i backläge och en Phillips bit. Träffa ovankanten av skruvmejseln med hammaren för att bryta skruvarna gratis och sedan un-trä dem från trumman. Avlägsna trumman. Om trumman sitter fast på navet, slå i ansiktet av den med hammare för att bryta det free.Do samma för passagerarsidan bakre vals. Gå sedan tillbaka till förarsidan.
4

Leta justeraren bromsvajer strax nedanför hjulcylinder och under den övre returfjäder. På vänster sida av justeraren är en kam som positionerar justeringsanordningen. Släpp spänningen på inställaren genom att trycka in på kammen med skruvmejseln. Skorna kommer ihop lite. Använd nålen plattång eller uppsättning vallar för att ta bort både den övre och undre bromsback returfjädrar.
5

Avlägsna nedhållarfjädern i inombords (vänster) skon genom att trycka på klippet med fingret på en hand och hålla huvudet av lastrummet ner stiftet på baksidan av fästplattan med ett finger på den andra handen. Vrid clipset så skåran i klämman passar ihop med spetsen på stiftet. Det är inte lätt att utföra och du kan ha bättre tur manipulera klippet och PIN med nål plattång än fingret. Avlägsna den inre skon. Ta justeraren bromsvajer genom att skjuta ut den från vänster.
6

Upprepa detta steg på utombordaren (höger sko). Du behöver inte ta bort kabeln parkeringsbromsen från manöverspaken för utombordare skon, men du måste ta bort spärren som håller manöverspaken till skon så att du kan ta bort skon. Spridning klippet med skruvmejseln kommer att fungera.
7

Spray insidan av fästplattan med broms rena och att fästplattan för att torka. Leta upp sex punkter tillbehörssko (tre för varje sko) på fästplattan. De är nära den yttre kanten av fästplattan och är ovala. Dessa punkter är där stödplatta av skorna sitter mot fästplattan. Rengör dessa fläckar noggrant med smärgelduk eller en ljus sand-papper och applicera ett skikt av silikon glidmedel till dessa punkter.
8

Installera de nya bromsbackar och hårdvara som börjar med utombordaren skon. Sätt tillbaka skon till manöverarmen genom att klämma clipset med nåltång. Ersätt hold ner fjädern och tappen för att hålla den yttre skon på plats och sedan installera den nedre returfjäder.
9

Rengör och byt justeraren bromsvajer i samma position som den togs bort. Det kommer att sitta där på navaxeln tills inombords skon håller den på plats. Fäst den nedre returfjäder till det inre skon och svänga skon på plats, manipulera fästplattan för att säkra justerare. Ersätt hold ner fjädern och håll stiftet på den inre skon. Ersätt den övre hållarfjädern.
10

Placera trumman på att se hur löst det passar. Du måste manipulera kammen av justeraren med skruvmejseln för att få det så trumman sitter tätt, men du kanske vill byta ut skorna passagerarsidan först och lämnar förarsidan trumma ut som visuell medhjälpare och referens igen om det behövs.
11

När båda sidorna byts ut, justera kammen för att få trummorna att passa ordentligt, byt ut skruvarna och byt ut hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna ombonade till naven och sänk Probe. Dra åt muttrarna med momentnyckel inställd mellan 80 till 100 fot pounds och eluttag. Avlägsna hjulkloss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57150.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.