Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra PT Cruiser Bromsskivor

Byta bromsskivor i din PT Cruiser är en vanlig del av en broms jobb på detta fordon. Bromsskivorna från fabriken är tunn och har en tendens att ha lägre minsta tjocklek specifikationer inom livet av en uppsättning av dynor. Om skivorna inte ändras när de är under tjocklek krav, symtom, som pedal pulsering och kraftiga vibrationer vid inbromsning, kan förekomma. Den genomsnittliga hem mekaniker kan ersätta bromsskivorna på en eftermiddag och återställa säker drift av fordonet. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Allen hylsnyckelsats
Tvingfäste
Hammer
Wire pensel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och slå av tändningen. Säkra hjulen på den motsatta änden av fordonet med stoppklossar. Höj och stödja PT Cruiser med en domkraft och pallbockar. Ta lämpliga hjulen med en rörtång och lägga hjulen åt sidan. Placera muttrarna på en säker plats för att förhindra att förlora dem.
2

Ta bort de två bromsok glidstiften med en 7 mm Allen socket och en spärrfunktion. Slip den C-klämman över bromsok och positionera skruvaxeln av klämman ovanpå den yttre bromsklossen. Dra bromsok att komprimera bromsok kolven i bromsoket hålet. Lyft bromsok från rotorn och hänga den från den främre fjäderben för att förhindra skador på gummi broms slang.
3

bort de två Bromsokshållare bultarna med en 13 mm hylsa och spärrskaft och lägga undan hållaren med bromsbeläggen. Om du också ändra bromsbelägg, installera de nya dynorna på bromsok fästet.
4

Avlägsna rotorn genom att skjuta bort det navaggregatet. Rengör navet yta som kommer i kontakt med insidan av rotorn med en stålborste för att avlägsna eventuell rost och flagor som har ackumulerats.
5

Installera den nya rotorn över klacken dubbar och navaggregatet. Fäst den till navet med en lug nut. Skruva fast bromsok fästet på plats över den nya rotorn och dra åt bultarna. Pressa insidan och utsidan bromsbelägg tillsammans mot rotorn. Skjut bromsok över rotorn och på plats på bromsok fästet. Installera och dra åt bromsok glidstiften.
6

Ta tappmuttem som håller fast rotorn och montera hjulet. Upprepa proceduren för den återstående sidan. Höj PT Cruiser utanför pallbockar och ta läktarna innan du sänker bilen till marken med domkraften. Pumpa på bromspedalen långsamt tills det är svårt att driva. Provköra fordonet att kontrollera att problemet är löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58515.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.