Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer i en Falcon

Det finns inga nya Ford Falcons rulla av monteringsbandet, så om du är ett fan av denna gör, har du fått att behandla din med största omsorg. En viktig del av underhåll innebär Kontroll av broms rotorer periodvis för gropfrätning eller hudsprickor. När rotorerna börjar leta värre för slitage, är det dags för byte. Lyckligtvis är detta en relativt snabb och enkel process som kräver endast de mest grundläggande verktyg. Saker du behöver
Fyra ersättare rotorer avsedd för din årsmodell av Falcon
stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Däck järn
Hylsnyckelsats
Twine, tråd eller twist band
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Falcon på en plan yta och lägg den i parken, men inte handbromsen. Kontrollera att rattstången inte är låst.
2

kilar glidhjul bakom var och en av de två främre däcken.
3

Slide en domkraft under den bakre slutet av bilen, direkt under en fast del av ramen. Pumpa jack handtaget tills den bakre delen av bilen är tillräckligt hög för att du ska kunna sätta två pallbockar under.
4

Sätt en pallbock under varje sida av den bakre änden av bil, vilket gör att de är placerade under massiva delar av ramen. När läktaren är på plats, släpp försiktigt på trycket på domkraften tills bilen kommer att vila på läktaren. Dra jack ut från under bilen.
5

Använd ett däck järn för att ta bort alla muttrarna från vardera av de två bakhjulen, dra sedan hjulen av och ställ dem åt sidan.

6

Lokalisera de två stora bultarna på baksidan av varje bakre bromsok. Använd en hylsnyckel för att ta bort dessa skruvar, men inte dra bromsok bort av bromsok fästen omedelbart.
7

Få lite garn, tråd, band twist eller något annat bindande material. En i taget, lyfta varje bromsok bort av bromsok fästet och tillfälligt koppla den till en utsatt del av underredet med din bindande material. Det är bara att se till att bromsoket inte dinglar från bromsen linje, vilket kan orsaka skador bromsledningen och efterföljande misslyckande.
8

Dra båda bromsbelägg ur vardera av de två bakre bromsok fästen .
9

Använd en hylsnyckel för att ta bort de två skruvarna som håller varje bakre bromsok fästen till de bakre rotorerna. Ställ dessa bultar och bromsok fästen undan.
10

Dra båda gamla rotorer off av hjulet spindlar.
11

Skjut nya rotorerna på bakhjulet spindlar .
12

Sätt tillbaka bromsoket fästen till de nya rotorer med de ursprungliga bultarna. Installera dem på ungefär samma plats där de installerats på de gamla rotorer.
13

Skjut bromsbeläggen tillbaka i skårorna på båda bakre bromsok fästen. Om du byter till nya belägg vid denna tid, använd de nya stället.
14

Knyt varje dinglande bromsok en i taget och placera den över bromsok fästet, sedan installera och dra åt de två bultar på baksidan.
15

Installera båda bakhjulen genom att skjuta dem på hjulet spindlar och dra ner alla de ursprungliga muttrarna med ett däck järn.
16

Skjut domkraft tillbaka under en fast del av den bakre ramen och Jack upp till ungefär en tum ovanför pallbockar. Nå under bilen för att dra ut domkraften, sedan försiktigt sänka Falcon hela vägen till marken.
17

Flytta stoppklossar till bakhjulen och upprepa hela processen på den främre änden av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57193.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.