Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Inspektera en bromseffekt Booster

Din bils bromssystem är en av de viktigaste systemen i ditt fordon, bidrar till säkerheten för dig och dem omkring dig. Makten booster är en huvudkomponent i kraft bromssystemet och måste rutinmässigt underhållas och besiktigas ofta. Instruktioner
1

Vet var bromsen makt booster ligger. I de flesta fordon är makt booster placerad mellan brandväggen och huvudcylindern. Det utnyttjar atmosfärstryck för att ge stöd till bromssystemet. ABS är också en del av detta system.
2

Utför en rad kontroller på power booster systemet. Först, bromspedalen och starta motorn med pedalen nere. Om pedalen går ner något efter att motorn startar, är det normalt. Trampa på pedalen några gånger medan motorn är igång för att se till att det inte sker någon förändring i motståndet.
3

Kontrollera lufttätheten genom att starta motorn och låta den gå en par minuter, sedan stänga av den och bromspedalen. Se om pedalen går ner längre första gången du trycker ner det, sedan gradvis mindre varje gång efter. Om så är fallet, är det booster lufttätt.
4

Tillgång makten booster genom att ta bort huvudcylindern och allt på vägen till den. Var noga med att inte vikas eller haka bromsledningarna. Du vill helt enkelt att komma in där och leta efter fysiska tecken på kraftig korrosion, skador eller annat skräp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56908.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.