Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Flare ett Stainless Tube

Skapa en flamma på ett rostfritt rör är enkel med verktygslådor som utformats speciellt för detta ändamål. De flesta flare verktygssatser är konstruerade för lätta material såsom aluminium, koppar, eller mjukt stål. Rör av rostfritt stål måste facklas med en tung ratcheting flare verktygslåda. Den ratchet funktion förhindrar över-åtstramning. Dessa kit kostar mer än lätta kit men i vissa fall där korrosionsbeständighet är nödvändigt, såsom bromsledningar, det finns inget substitut för rostfritt stål. Saker du behöver
Rostfritt stål fräs
Kraftig ratcheting flare verktygslåda
File
Fas verktyg (tillval) katalog några droppar olja
Visa fler instruktioner
1

Skjut röravskärningsanordningen över röret till den skärande läge och stänga kniven på röret. Dra åt vredet och vrid kniven runt röret långsamt, dra kniven vartannat varv, tills ett spår visas. Fortsätt tills röret bryts lätt med handkraft, som om du skulle bryta en pinne.
2

Håll utsidan hörnet av röret vid ungefär 30 grader mot en fil och vrid röret mot filen endast tills de grova kanterna är släta, inget mer. För att ta bort de inre, skarpa kanter, med spetsen av filen för att skrapa den inre kanten av röränden. En fas verktyg kan användas för den inre kanten, om tillgängligt. En fas verktyg är en konformad bit som slipfaserna den inre kanten av ett hål när roteras mot hålet öppning.
3

Alla beslag som kommer att användas senare måste gå på tuben nu . De får inte plats när flare är klar. Skjut dem över änden av röret och pressa dem ner längden av röret ur vägen av Flänsverktyg.
4

Sätt in röret i motsvarande hål i flare verktygsfältet. Ena sidan av hålen i baren har fasade kanter för att tillåta röret att expandera. Änden av röret ska vara vänd ut ur den avfasade sidan av hålen och spola med den plana ytan av stången. Dra åt bultarna i båda ändarna av stången ordentligt, börja med skruven närmast röret.
5

Skjut oket över ribban och centrera fackling konen över röret. Vissa Flänsverktyg bygelstagen verktyg har en linje för att ange var att klämma oket. Dra oket sida klämma på baren.
6

Applicera några droppar olja på konen och röränden. Vrida matarskruven medurs tills det klickar, och slå sedan på den två gånger för att gnida mot insidan av flare, vilket gör den smidig.
7

Vrid matarskruven moturs tills det är över utsvängda röret. Lossa sidan klämman och ta bort oket från skruvtving. Lossa skruvarna som håller stången klämma ihop. Avlägsna den utsvängda röret och inspektera den vidgade änden. Den flare skall vara släta och fria från sprickor att täta ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59088.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.