Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag bromsbelägg för en 1990 Toyota Camry DX?

De bromsbelägg i din 1990 Toyota Camry DX kan ändras genom att de flesta ägare. Camry bromsbelägg är åtkomliga och utbytbara med några vanliga verktyg. Att vara organiserad kommer att göra projektet går smidigt. Spara pengar och tid genom att ersätta dina 1990 Toyota Camry DX bromsbelägg hemma. Projektet bör inte ta längre än två eller tre timmar. Saker du behöver
Hand hävert pump
förslutningsbar behållare
Ordet jack
Två säkerhets jack
Två träklossar
Ratchet
Socket
Wrench in
Piece av tråd
Brake Parts Cleaner Review Luddfri handdukar
butik trasa
Momentnyckel
Ny bromsvätska vid behov
Visa fler instruktioner
bort bromsklossarna
1

Park din Camry på plan mark, och växla transmissionen till "Neutral".
2

Gå runt fordonets front, och öppna huven. Leta bromsvätskebehållaren huvudcylindern. Detta är den plastflaska med bromsvätskan genom förarens sida av brandväggen. Rita halva bromsvätska från behållaren, med en hand hävert pump i en förseglad behållare för senare återvinning. Låt tanklocket löst.
3

Lossa muttrarna på framsidan av bakre hjulenheter med bromsinsatser du behöver tjänsten, och lyft den änden av din Camry, med ett golv jack. Placera en säkerhet domkraften under ramen, på båda sidor, för stöd, och sänka din bil. Blockera hjulen som finns kvar på marken med två träklossar. Avsluta bort båda hjulaggregaten och arbetet med en bromsanordning i taget.
4

Lossa bromsslangarna fäste från staganordningen med en spärr och uttag, om du servar de bakre bromsarna.
5

Lossa den nedre Bromsoksinfästning med en skiftnyckel, och håll emot bulten hylsan med en skiftnyckel. Tjockleken är den komponent som placerar över bromsbeläggen på bromsskivan. Sväng bromsok uppåt, och håll den på plats med en bit tråd, som du arbetar på dynorna. På vissa Camry-modeller, kan du behöva ta bort båda bromsok bultar. Hursomhelst, fast bromsok med en tråd, för att förhindra skador på broms slang, ansluten till bromsoket.
6

uppmärksamma de hårdvaran är monterad runt bromsbeläggen. Anteckna varje komponent placering och ställning i församlingen, såsom antalet shims, hålla trådklämmor och pad slitage klipp indikator. Du kommer att behöva byta ut varje del som ursprungligen monterade, för att undvika fel på bromsarna. Avlägsna hårdvaran för hand, och organisera komponenter, som du tar bort dem. Addera Installera nya bromsbelägg
7

Spray oket, bromsok fäste och rotor med bromsdelarna renare. Torka bromsdelarna ren med luddfria handdukar
8

Täck bromsok kolv med en trasa,. Tryck kolven i hålet, med ett par revben gemensamma tång och ta bort trasan.
9

Montera de nya bromsbeläggen, liksom resten av bromsen hårdvara på bromsok fästet, och sänk bromsok, över bromsok fästet. Dra åt bromsok montering bolt till 29 ft-lbs (39 Nm) på de främre broms församlingar och 14 ft-lbs (20 Nm) på de bakre bromsaggregat. Använd en momentnyckel och en socket.
10

Återkoppla broms slang fäste till stagenheten med Ratchet och uttag, om du servar de bakre bromsarna.
11 < p> Byt bromsbelägg inställd på motsatt bromsaggregatet, börja med steg 4 i avsnitt 1 och genom steg 4 i detta avsnitt.
12

Byt hjulenheterna, och dra åt muttrarna, bara tillräckligt för att hålla hjulenheten platt mot hjulnavet. Sänk din Camry, och avsluta dra åt muttrarna med rörtång. Ta träblock på den andra uppsättningen hjul, och handbromsen. Sätt tillbaka locket på behållaren i bromshuvudcylindern. Tryck ner bromspedalen flera gånger, för att ge plats för nya bromsbelägg på bromsskivan. Kontrollera vätskenivån i behållaren, och lägga ny bromsvätska, för att få upp nivån till "FULL"-markeringen om det behövs. Stäng huven.
13

tillbaka locket på behållaren i bromshuvudcylindern. Tryck ner bromspedalen flera gånger för att ge plats för nya bromsbelägg på bromsskivan. Kontrollera vätskenivån i behållaren, och lägga ny bromsvätska, för att få upp nivån till "FULL"-markeringen om det behövs. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58695.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.