Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vet jag om bromsoken är dåliga

bromsoken är de viktigaste komponenterna som huserar bromsklossar. När bromspedalen trycks ned, trycksätter bromsvätskan mot cylindern insidan av bromsoket. Cylindern skjuter sedan de inre och yttre bromsbelägg till den plana ytan av broms rotorer att stoppa fordonet. När bromsoken fel, kommer den cylinder inuti bromsoket inte att kunna driva bromsbeläggen på bromsskivan och fordonet kommer inte att kunna stoppa. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Liten brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet uttag
Allen skiftnycklar
bungee rep
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett område där ytan eller marken är plan. Öppna huven och ta bort locket från bromsvätska behållaren. Sedan lägger huven tillbaka ner men inte stänga den hela vägen.
2

Lossa muttrarna från framhjulen med rörtång eller ett däck verktyg.

3

Skjut domkraft upp under fordonet och Jack fordonet upp framifrån tvärramen eller framaxeln. När fordonet är tillräckligt högt upp i luften, lokalisera de främre fästena på båda sidor av fordonet och placera pallbockar under båda punkter. Sänk domkraften så att fordonet kommer till en säker stopp på toppen av läktaren.
4

Skruva loss muttrarna från framhjulen. Skjut sedan hjulen från naven och placera hjulen nedåt, så att de inte rullar iväg.
5

Titta på sidan av den främre förarsidans bromsrotor och du kommer att se bromsok. Tjockleken kommer att ha två övre och nedre bultar i den bakre delen av bromsoket. Ta bort de två fästbultarna antingen med 1/2-tums enhet ratchet och en sockel eller lämplig storlek insexnyckel.
6

Skjut slutet av spett i öppningen på toppen av bromsoket och bänd det yttre bromsbelägget mot bromsskivan. Detta kommer att lossa bromsoket grepp på bromsskivan.
7

Ta bromsoket med handen och skjut den av bromsskivan. Häng bromsoket till närmaste upphängningskomponent med bungee rep.
8

Inspektera bromsbeläggen. Om bromsbeläggen visar tecken på tidig förslitning, så kan det vara ett tecken på en dålig tjocklek. Detta skulle innebära att bromsoket inte är fullt komprimering inne i okhuset och bromsbeläggen släpar mot bromsskivan när fordonet kör på vägen.
9

Ta bort den inre-side broms pad från insidan av bromsoket. Skjut Tvingfäste insidan av bromsoket och position den C-klämman så att den kommer att kunna komprimera bromsok cylindern.
10

Börja vrida Tvingfäste mot cylindern mycket långsamt. Om cylindern inte kommer att röra sig eller är svåra att trycka ihop, måste bromsoket bytas ut. Om du har möjlighet att fullt komprimera bromsok cylindern med C-clamp, försöka se om cylindern kommer tillbaka ut i tjocklek.
11

Gå tillbaka till toppen av bilen och få in i förarsätet. Dra runt motorn och tryck på bromspedalen hela vägen ner och håll den intryckt i minst 10 sekunder. Släpp sedan bromspedalen och stänga av motorn. Gå tillbaka till bromsoket och inspektera bromsok cylindern. Om cylindern har helt komprimeras tillbaka ut av tjocklek, då tjockleken är bra. Om cylindern inte kommer att komma tillbaka ut av tjocklek, då tjockleken kommer att behöva bytas ut. Även om bromsok bara kommer halvvägs ut, kommer det att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58037.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.