Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 95 Dodge Ram

Den 1995 Dodge Ram var tillgängliga i tre olika sizes--1/2-ton, 3/4-ton och 1-ton. Det kom också i både tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift sorter drive. Från och med 1994 började Dodge lastbilar (inklusive även de mindre Dakota) med Delco glidande bromsok. Dessa bromsok skilde sig i storlek är anpassad till storleken på Ram de var på, men universalized ersättningen av de främre bromsbelägg. Baggarna tillbaka då anställd bak trumbromsar med bromsbackar som friktionsmaterial. Saker du behöver
Tire skiftnyckel
Vikt-rated tjänsten jack och stödbenet (er) från 6-tums klämma
Ratchet med en 3/8-tums hex-head spärr bit
bungee rep
Små pry Tool Review Stiff stålborste
Hög temperatur, universalfett
Byte bromsbelägg
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Dra åt parkeringsbromsen och sedan lossa de främre hjul muttrarna med ett däck skiftnyckel.
2

Höj framsidan av Ram med en tjänst domkraft och placera den på ett säkert sätt på en stödbenet betyget för fordonets vikt.
3

Ta bort hjulmuttrar lug och sedan ta bort de främre däck.
4

Använd en stor C- klämma placeras över oket att komprimera bromsok kolv inåt. Placera den övre delen av klämman på det inre okets hus och drivningen borrning av klämman på den yttre dynan. Dra åt klämman tills kolven är helt insatt inuti bromsoket hålet.
5

Ta bort de övre och undre bromsok bultar med en 3/8-tums hex-head socket bit och en spärrfunktion.

6

bort bromsok och stödja den i chassit med ett gummiband så att den inte äventyrar den flexibla broms slang.
7

Ta bort den yttre dynan först. Använd en liten bända verktyg för att avsätta en sida av hållarfjädern från yttre okhuset och sedan svänga dynan bort från bromsoket. Ta bort den inre dynan sist genom att helt enkelt dra i fästklammern upp bort från insidan av bromsok kolv.
8

Rengör passytorna hos styrspindeln och tjocklek med en styv stålborste och sedan använda ett beläggning av hög temperatur, multi-fett på den rengjorda ytan.
9

Installera kuddar ersättningsbromsbelägg i bromsoket bostäder. Ta bort bromsok från bungee rep och ersätta den över knogen och rotoraggregatet.
10

Smörj släta delen av bromsok bultar med högtemperaturfett. Sätt i bultarna i den inre okhuset och dra åt bultarna till specifikationerna för storlek Dodge Ram du arbetar på, med hjälp av en momentnyckel och 3/8-tums hex-head socket bit.
11 < p> Byt bromsarna på den andra sidan av framaxeln. Byt hjul och muttrarna. Dra åt muttrarna tätt mot fälgen och sedan sänka lastbil till marken. Dra åt muttrarna till specifikationerna är lämpliga för ditt RAM i en stjärna eller korsvis (beroende på hur många muttrarna på vikten serien Ram du arbetar på).
12

Aktivera bromsen flera flera gånger tills den känns fast och normal. Lossa parkeringsbromsen och sedan provköra Ram för bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58108.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.