Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2001 Chevy Silverado

Chevy ritade 2001 Silverado ½-tons pickup med fyra hjul skivbromsar för förbättrad bromssystem prestanda jämfört med tidigare skiv /trumbromsar kombinationer. De självjusterande bromsok förbättras avsevärt bromsen-lining livslängd. Men skivbromsklossar bär fortfarande ut över tiden som en del av sin konstruktion funktionalitet och behöver bytas. Kontrollera bromsarna på varje däck rotation intervall och byt ut dem omedelbart om de är mindre än 3 mm tjock. Om du är någon med grundläggande auto-reparation erfarenhet, kan du utföra det här jobbet själv i cirka fyra timmar. Saker du behöver
rörtång
2 stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Drop pan
Brake Socket Cleaner Review ställa
Caliper Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid Silverado främre lug moturs nötter tills de är handkraft. Chock ett av bakhjulen för att förhindra Chevy från att rulla.
2

Lyft Silverado s front med en domkraft och stödja den på pallbockar, placerad under ramen så långt fram som möjligt.

3

Avlägsna Chevy främre muttrarna och hjul för hand för att exponera de främre skivbromsar.
4

Sätt drop pan under vänstra främre bromsarna och tvätta bromsdamm från hjulet och bromsoket med broms renare. Unbolt Silverado vänstra-bromsok med din socket set. Dra bromsok ur fästet och ta bort de gamla bromsbeläggen för hand.
5

Rengör bromsok kolvarna och stift bildspel med broms renare för att ta bort vägsmuts och bromsdamm. Tvinga kolvarna tillbaka i bromsoket med Mätmarkörverktyget.
6

Sätt i de nya bromsbelägg för hand. Sänk bromsok i fästet för hand. Skruva in med socket set.
7

Scoot över till Silverado rätt-fram och upprepa steg 4 till 6. Sätt tillbaka hjulen för hand. Sätt tillbaka muttrarna manuellt.
8

Sänk Silverado utanför domkraften, flytta stoppklossar till ett av framhjulen och utför sedan steg 1 till 7 på baksidan av Chevy.

9

Sätt Silverado tillbaka på marken med domkraft. Dra de främre och bakre muttrarna med 140 foot-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58330.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.