Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Backventil Tryck

Om bilen gör motorljud eller misständningar, kan du kontrollera trycket på enskilda cylindrar. När du kontrollerar cylindertrycket, kolla du också det tryck som utövas på era ventiler. Om en av dina ventiler har skev eller har blivit bränd, kan det inte vara täta och det kommer inte att vara tillräckligt tryck i cylindern. Genom att kontrollera trycket på ventilerna, kan du precisera eller utesluta vilka cylindrar och ventiler som orsakar problemet. Saker du behöver
Compression mätare
tändstiftsnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
1

bort ena änden av spolen kabeln från distributören, bara dra loss den med fingrarna. Det är tråden i centrum av fördelaren, typiskt den kortaste en. Fördelaren är den runda, svart plast locket på ovansidan av motorn. Alla tändstiften kontakten i det i en cirkel. Alla bilar har distributörerna och de ser nästan exakt samma.
2

Dra tändkabeln från den första cylindern. Placera tändstiftshylsa på änden av tändstiftet. Den kommer att passa ned över tändstiftet och fäster vid tändstiftet. Fäst spärr till uttaget och ta bort tändstiftet genom att veva spärren moturs.
3

Skruva compressoion mätaren i hålet där tändstiftet kom ut. Skruva in den med fingrarna, fingrarna bara.
4

Stig in i bilen och dra runt motorn tre gånger. Motorn startar inte eftersom spolkabeln är avstängd.
5

klättra tillbaka ut ur bilen och läsa mätaren. Skriv ner numret. Om mätaren är vänd åt sidan, skruva loss den och ta bort det, nålen ska vara låst vid det högsta trycket läsning. Skruva ur tändstiftet igen och sätta tändkabeln igen.
6

Flytta till alla de successiva cylindrar, ta bort tändkablarna och tändstift, kontroll av trycket och sedan ersätta den gnista pluggar en efter en. En frisk motor ventil trycket läsning är 180 psi på mätaren. Om din cylinder är inom 20 psi denna läsning oroa dig inte om det. Om trycket sjunker betydligt under 180 psi, kanske du har en dålig ventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61981.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.