Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en 3800 motor Misständning

Felsökning en misständning på 3800 motorn börjar med att isolera misständning cylinder och därefter lokalisera orsaken. Denna samma procedur kan användas på andra motorer samt. Följ dessa allmänna riktlinjer för att ta reda på varför en 3800 motor hackar. Cylinder Isolering

Börja isolera cylindern genom att utföra en cylinder balans test. Starta motorn och låt den gå tills den värms upp till normal arbetstemperatur. Med motorn på tomgång, försiktigt bort ena tändkabeln från spolen pack eller distributören och notera att motorn kommer stumble.The cylinder som inte orsakar motorn att snubbla när tändkabeln avlägsnas är misständning cylinder. Gör detta till varje cylinder, en i taget, tills feltändningen hittas.
Testa Tändsystem

När sker cylindern har identifierats, börja testa tändningen systemet. Kontrollera först spole eller tändkabeln torn på åstadkommas cylindern. Är det brända? Finns det en het gnista närvarande när pluggen tråden sitter nära den med motorn igång? Om inte, är orsaken ett dåligt lock och rotor, eller en dålig spole pack.If erforderlig gnistan är närvarande, ta kontakten själva tråden. Med motorn fortfarande igång, ta bort tändkabeln av misständning cylinder från pluggen. Har det en god varm gnista med motorn igång? Om inte, är det en dålig kontakt wire.If du fortfarande har en bra gnista, ta bort tändstiftet och koppla in den i tändkabeln. Med någon annan igång motorn, håll i kontakten till metallen på motorn och se om gnistan hoppar gapet. Om inte, byt kontakten. Om du spåra tändgnista hela vägen genom systemet och få bra gnista över kontakten, är feltändningen tändningen relaterat.
Testa Bränslesystem

Om orsaken inte har uppmärksammats av tester tändsystem, flytta till bränslesystemet. Du vet redan vilken cylinder sker, nu behöver du bara testa bilens förmåga att avfyra insprutare. Först dra ledningarna från injektorn och installera en injektor ljus sele test i pluggen. Nu starta motorn och observera ljuset. Om den blinkar, är ECM bränning injektorn. Koppla testet ljus och installera ledningsnätet på injector.Install en bränsletrycket testare enligt tillverkarens anvisningar, och vrider om nyckeln på och av några gånger, stoppa i "On" läge. Nu marken ena sidan av injektorn för bara ett ögonblick, och notera hur mycket bränsle tryckfall. Om det inte sjunker, är injektorn dåligt och behöver bytas ut.
Mekaniska motorproblem
p Om orsaken till feltändningar inte har konstaterats under tändning och bränsle systemtester knappnålsstora, är orsaken troligen mekanisk karaktär. En komprimering test kommer sannolikt att finna att cylindern har låg kompression och är orsaken feltändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59960.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.