Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsslang på en Ford F-150

De främre bromsslangar på din Ford F-150 lastbil bära trycket bromsvätska till och från de främre skiva bromsok. Med tiden får bromsledningarna läcka. Om slangen läcker, kommer du att förlora trycket bromsvätska när man försöker sluta, vilket gör det svårare för dig att stoppa din lastbil. En läckande eller spruckna bromsledningen kan ändras på mindre än en timme. Saker du behöver
Jack
stödbenet
rörtång
Två flänsmuttern skiftnycklar
Ersättningsbromsbelägg slang
tätningar Replacement koppar
Visa fler instruktioner

1

Skjut domkraften under ramen av lastbilen precis bakom framhjulet det arbetas på. Lyft trucken tills hjulet är bara att ta kontakt med marken. Lossa muttrarna genom att vrida dem moturs med rörtång. Lyft trucken tillräckligt hög för hjulet för att rensa marken. Placera pallbock under ramen bakom uttaget och försiktigt sänka bilen på domkraften. Avlägsna hjulet och ställ den åt sidan.
2

Vrid ratten för att exponera montering bromsledningen på bromsok och anslutningen på ramen. Ta bromsledningen från bromsoket genom att vrida kopplingen moturs med en flare skiftnyckel. Addera 3

Grip båda sidor av anslutningen till metallen broms slang med skiftnycklar flänsmutter och vrid bromsslang montering moturs för att ta bort den. Med den nya koppar som tätning, ansluter den nya linjen till slangen genom att vrida den medurs. Dra åt flänsmuttern till slangen till mellan 20 och 30 foot-pounds.
4

Skjut en ny koppar tätning över bromsok kontakten och gänga den på bromsoket. Dra den till mellan 20 och 30 foot-pounds. Räta ratten.
5

montera hjulet och tråd muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs tills fingrarna. Lyft trucken från stativet och ta bort stativet. Sänk bilen tills hjulet bara kontakt med marken. Dra åt muttrarna med 120 foot-pounds i en crossover eller stjärnmönster. Sänk bilen och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58971.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.