Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2002 Acura TL Type-S

Byta bromsbelägg på Acura TL Type-S är inte alltför utmanande jobb, som bör ta dig ungefär en halvtimme för varje hjul och kan göras i din uppfart eller garage. Bromsbeläggen samarbeta med rotorerna för att skapa friktion som bromsar och stoppar Acura. Det är denna friktion som sliter på bromsbelägg och rotorer, även rotorerna slits ut i en mycket långsammare takt. Du kan använda den här proceduren på både fram-och bakhjulen. Saker du behöver
Turkiet Baster
dräneringskärlet
stoppklossar
Jack
stödbenet
bromsok kolv Tool Review Hylsnyckelsats
Wrench in

Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet och sifon 2/3 av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Sätt vätskan i tråget för återvinning. Placera stoppklossar bakom bakhjulen av Acura. Höj fordonet med domkraft. Placera en pallbock under Acura nära fästpunkten och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång och ta bort hjulet.
2

Lossa nedre bulten på bromsoket med hylsa och spärrskaft. Sväng bromsoket upp från rotorn. Ta bort bromsklossarna och shims från bromsoket. Kontrollera rotorn för sprickor eller andra skador. Om skador finns, måste du byta rotorerna samt. Skjut kolven i bromsoket bostäder med kolven verktyget.
3

Place de nya bromsbeläggen i bromsoket. Montera shimsen bromsbelägg bak bromsbelägg. Tryck bromsok ned på rotorn. Dra åt skruven med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på Acura och dra åt muttrarna med rörtång.
4

bort stödbenet från under bilen. Sänk Acura till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet. Lägg bromsvätska till hjulcylinder för att få det till rätt nivå. Pumpa bromsarna tills pedalen är fast sittplats bromsbeläggen på rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58686.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.