Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur komprimera en Big Caliper Piston om skivbromsar på en 1993 Honda Accord

De främre bromsok från 1993 Honda Accord innehåller stora bromsok kolvarna. De bakre bromsok (om tillämpliga bakre skivbromssystem modeller) är ungefär hälften så stora som de främre bromsok, sålunda kolvarna är också mycket mindre. Inga speciella verktyg behövs för att komprimera de främre bromsok kolvarna på Accord, däremot, eftersom de bakre bromsok kolvarna är integrerade med parkeringsbromsmekanism de måste skruvas i medurs för att komprimera, vilket kräver en speciell tjocklek kit tillbakadragning verktyg. Saker du behöver
Bromsvätska Baster
Metric skiftnyckel uppsättning
Små
bända verktyg 4-tums C-klämma eller större
liten bit av 1/4-tums tjock plywood
DOT-3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort halva vätska från huvudcylindern i förarsidan motorrummet på förarsidan brandvägg med en bromsvätska baster och släng den gamla vätskan. Sätt tillbaka locket till huvudcylindern.
2

Ta bort den nedre tjocklek styrbulten av bromsok med en metrisk skiftnyckel på 1993 Honda Accord (med framaxeln förhöjda och de borttagna däcken).

3

Bänd botten av tjocklek av av den nedre bryggan med en liten pry verktyg och sväng bromsok uppåt bort från bron botten.
4

Placera en liten bit plywood mot kolven av bromsok, och dra åt en C-klämma mot kolven så den drivande skruven av klämman är mot trät och den övre delen av klämman är mot insidan hölje av tjocklek.

5

Dra åt klämman tills träbit och bromsok kolv är helt insatt i bromsoket kolvloppet. Lossa och ta bort klämman.
6

Lyft upp några delar av gummi bromsok kolv boot (omgiven bromsok kolv) skjuter utåt förbi bromsok kolven för att frigöra eventuell instängd luft inuti stöveln.

7

ihop bromsoket och sänk Accord till marken.
8

Pump foten bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Denna rörelse kommer sits bromsbeläggen till rotorn genom att förlänga bromsoket kolven utåt. Top huvudcylindern med rent DOT-3 bromsvätska och sätt på locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58468.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.