Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 2005 F-150 5.4L tändstift

tändstift är en viktig del av hur en motor fungerar. De ger en av de främsta komponenterna i systemet: tändningen. Som tändstift ålder, börjar gnistan att dimma ner tills slutligen, fungerar de inte på ett effektivt sätt. Den 2005 Ford F-150 med 5.4L motorn har tändstift också, och som alla tändstift, kommer de så småningom behöva bytas ut. Lyckligtvis är detta inte en komplicerad uppgift och det kan göras på ungefär en timme. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Byte tändstift
bladmått
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Leta upp förpackningar tändspole på övre delen av motorn. Det finns åtta av dem, och alla har en liten sele som kör den. Välj en spole pack och dra ur ledningsnätet från förpackningen genom handen.
2

skruva isär spolpaketet från huvudet med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta tag i tändspolen med handen. Vrid spolen samtidigt som du drar upp det bort från motorn för att befria det från tändstiftet.
3

Gap en plugg ersättare gnista till de specifikationer som anges i din instruktionsbok med bladmått. Ta beståndet stickkontakten ur huvudet med 3/8-tums ratchet, förlängning och ett tändstift socket.
4

Montera pluggen byte gnistan i topplocket med 3/8-tums Ratchet , förlängning och tändstiftshylsor. Skjut pack tändspolen ordentligt på tändstiftet skruva sedan fast den med 3/8-tums Ratchet och uttag. Återanslut sele.
5

Upprepa steg 1-4 för varje återstående tändspole och tändstift kombination på motorn tills alla tändstiften byts ut.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61441.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.