Felsökning av Engine Light på en 2000 VW Jetta

"check engine" lampan på en 2000 Volkswagen Jetta indikerar ett allvarligt problem med bilens avgasreningssystem. Eftersom "check engine" light kan indikera en mängd olika problem med olika sensorer, måste du veta hur du felsöker motorn ljus. Att felsöka motorn ljus, måste du använda ett speciellt verktyg som kallas en OBD Scan Tool. Detta felsökningsverktyg kan läsa felkoder som genereras av Jetta omborddiagnos dator, och verktyget är tillgängligt från en Volkswagen-återförsäljare. Saker du behöver
OBD Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Leta OBD-porten på förarsidan fotutrymmet för 2000 VW Jetta. OBD-porten är till vänster om säkringen panelen. Det finns bara en port stor nog att acceptera det nålas kontakten OBD Scan Tool.
2

Anslut nålas kontakten från Scan verktyget i den öppna porten intill gruppcentralen.

Billiga 3

Vrid tändningen till läge "på", och vänta på att avsökningen redskap för att hämta koderna från OBD-dator. Se till att du vrider tändningen till det andra läget på tändningen istället för igångsättning av motorn. OBD Scan Tool kan "kommunicera" med Jetta omborddiagnos dator när tändningen är på. Under denna process kommer det att hämta koderna från din Jetta dator. Några exempel på de koder skanningen verktyg kunde dra från en 2000 Jetta är P1177, P1196, P1197 och P1198, som alla är relaterade till O2 sensor misslyckande.
4

Ta koderna till din Volkswagen återförsäljare eller referera Jetta tekniska servicemanualen (tillgänglig från Volkswagen eller från de flesta auto-delar butiker) för att få dem avkodas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64939.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.