Felsökning Ingen start i en 2001 Chevy Astro Van

De tre vanligaste orsakerna till en no-start tillstånd i 2001 Chevy Astro van startar /laddar systemfel, tändsystem fel och bränsle systemfel. Diagnostisera en no-start tillstånd använder en process för att eliminera eventuella skyldiga att sätta fingret på orsaken. Använd en serie enkla tester för att diagnostisera dessa problem snabbt och korrekt. Saker du behöver
Förgasare Spray
Hammer Review, Digital volt /ohm mätare
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batterispänningen på batteriet med den digitala volt /ohm mätare. Ställ in mätaren till "Volt D /C" och tryck på svarta mätaren ledningen till den negativa batteripolen och den röda mätaren leder till positiva inlägget. Ett fulladdat batteri kommer att mäta 12,7 volt eller mer. Ett mått på 12.5 volt anses urladdat, och batteriet ska laddas innan vidare testning. Varje mätning under 11 volt indikerar ett djupt urladdat batteri - batteriet är sannolikt skadad och bör bytas ut. Om batteriet åtgärderna ovan 12.7 volt, gå vidare till nästa steg.
2

Kontrollera startapparaten för batterispänningen genom att trycka på den röda (positiva) mätare leder till batterikabeln terminalen på baksidan av startmotorn och den svarta (negativa) ledningen till chassit. Spänningen läsning bör vara ungefär lika stor som måttet på batteriet. Om behandlingen är lägre än batterispänningen, kontrollera för dåliga anslutningar vid kablarna på batteriet och startmotorn eller jordkabel.

Kontrollera tändningslåset signal på lila ståltråd på baksidan av startmotorn. När nyckeln vrids till läge "START" denna tråd bör mäta batterispänningen. Om avläsningen är mindre än batterispänningen, eller noll volt, ta de smältbara länkar (orangefärgade trådar) på baksidan av startapparaten. Om smältlänkar är intakt och inte brännas eller brytas, byter tändningslåset. Om batterispänningen är närvarande vid den lila tråd, och startmotorn går inte runt, byt startmotorn. Om spänningen mätningar vid starter är korrekta, och startmotorn vevar runt motorn när nyckeln vrids till startläget, fortsätt till nästa steg.
3

Demontera luftkanalen fäst vid spjällhuset, och spraya en liberal mängd förgasaren spraya i spjällhuset. Byt slangen, och försöker starta motorn. Om motorn startar, är bränslepumpen levererar inte bränsle eller tändmodulen inte pulsa spridarna. Kontrollera säkringen bränslepumpen placerad i under-huven säkringsblock. Om det är bra, kontrollera strömmen vid bränslepumpen elektriska kontaktdonet som ligger nära den bakre delen av bränsletanken på förarens sida av van. I Chevy Astro van, matas ström till bränslepumpen med den grå kabeln på den elektriska kontakten när motorn skall vevas. Om ström, slår tanken med den platta sidan av en hammare medan någon annan är att vrida tändningsnyckeln för att starta ibland kommer stöta bränslepumpen nog att låta den starta. Om bränslepumpen kontrollerar bra, fortsätt till nästa steg.
4

Kontrollera gnista. Koppla spolkabeln på tändspolen, och försöker starta motorn. Om ingen gnista uppstår, byt spole och tändmodulen. Om en stark gnista uppstår, anslut kabeln igen och ta bort en tändkabeln från ett tändstift och upprepa testet. Om en gnista inte finns, byt tändkablarna och fördelarlocket och rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64940.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.