Hur Återställ Koder på en Subaru

Det finns flera diagnostiska felkoder (DTC) som kan resa en "check engine" lampan på en Subaru. Varje Subaru tillverkats 1996 eller senare har OBDII (omborddiagnos 2) systemet. Många delar butiker eller lokala verkstäder kan skanna och läsa koderna i din Subaru gratis med hopp om att du kommer att köpa delar eller har din Subaru repareras där. Numera kan små handhållna kodläsare och suddgummin köpas (för så lite som $ 40 till $ 50) på många lokala bildelar butiker (eller online auto delar butiker) för gör-det-självare. Instruktioner
1

Leta diagnoslänkmoden kontakt (DLC) på din Subaru. Det kommer att vara placerad under förarsidan instrumentbrädan och är i form av en trapets ca 2 inches bred. Anslut kodläsare /suddgummi i DLC
2

och vrid tändningsnyckeln till nyckeln -on/engine avstängt läge. Den kodläsare /suddgummi tänds, drivs av batteriet i Subaru.
3

Titta på skärmen på kodläsare /suddgummi. Du kommer att ha flera alternativ som du kan flytta upp eller ned med bläddringsknappen (er) på framsidan av kodläsare /suddgummi.
4

Bläddra till "Radera koder" eller "klar koderna "och tryck på" Enter "-knappen på kodläsare /suddgummi. Det kanske frågar om du är säker på att du vill radera. Om du vill göra det, bläddra till "Yes" och tryck på "Enter" igen om tillämpligt. Det kommer att skicka ett kommando till datorn, vilket kan ta några sekunder. När skärmen visar orden "kommandot skickades," ska koden (s) att raderas.
5

Starta Subaru och kolla mitt instrumentbrädan information för att säkerställa att "check engine" lampan ut. Stäng av Subaru och dra ur kodläsare /suddgummi från DLC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63972.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.