Felsökning av en 1973 Dodge Charger Ignition

1973 Dodge Charger använder en ganska grundläggande design tändsystem, särskilt i jämförelse med dagens datorstyrda fordon. Tändsystemet riktar först elkraft genererad av bilens batteri till tändspolen, vilket förstärker den kraften och överför den till distributören. Den el som färdas genom kondensorn och de punkter tändning och dirigeras till fördelarlocket av distributörens rotor. Distributören överför el till tändstift via tändkablarna. Genom att systematiskt inspektera alla dessa komponenter, kan de allra flesta en 1973 Charger startsvårigheter identifierats. Saker du behöver
Volt mätare
Wrench
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batterispänningen med en voltmeter och visuellt inspektera utsidan av batteriet för sprickor eller korrosion. Om fallet är sprucken eller spänningen är låg, bör Charger batteri bytas.
2

Inspektera tändkablarna för sprickor. Sprickor utvecklas vanligen över tid när gummit yttre skal av tändkabeln torkar ut. Sprickor kraftigt minska trådens förmåga att leverera gnista produceras av tändspolen till tändstiften. Addera 3

bort och inspektera laddarens tändstift för förorenade tips eller trasiga porslin. Ta bort tändstiften med en skiftnyckel och inspektera tips för tecken på korrosion eller missfärgning. Om tipsen är korroderade, har tändstift troligen använts för länge och bör bytas ut. Dessutom bör färgen på spetsen av tändstiftet vara ljusbrun. Tändstift ska också bytas om porslinet som omger tändstiftet är knäckt. Avlägsna och inspektera Chargers fördelarlocket och rotor för korrosion
4

. Fördelaren är placerad på baksidan av motorn i centrum av insugningsröret. Ta distributörens locket och inspektera metallkontakterna på undersidan av locket. Om metallen punkter har en grön färg på dem, sätt på locket. Rotorn är beläget i centrum av fördelaren under fördelarlocket. Avlägsna rotorn genom att dra den rakt upp från distributören och inspektera metallspets av rotorn. Liksom fördelarlocket, om metallen spetsen har en grön färg till det, byt rotorn.
5

Inspektera antändningspunkter för gropfrätning, brännande eller onormalt slitage. Laddarens tändning punkter är belägna i direkt anslutning till distributörens rotor och ser ut som en pincett. De två tips av "pincett" öppna och stänga som distributören vänder. De kontaktpunkterna ligger i slutet av dessa tips och bör vara grå till färgen. Om punkterna verkar bäras, vanligtvis av en hål beläget i centrum av varje spets, bör de punkter bytas ut.
6

Kontrollera distributörens kondensor för en kort genom att ansluta en ohmmeter till kondensor. Kondensorn är en metall cylinderformad objekt ligger bredvid antändningspunkter. Den ohmmeter har två ledare. Clip en tråd till baksidan av kondensorn och den andra kabeln till metallen spets på änden av kabeln som leder från toppen av kondensorn. Kylaren måste bytas om ohmmeter ger varje läsning annat än oändlig.
7

Test motstånd laddarens tändspolen med en ohmmeter. Anslut de två kablarna som leder från ohmmeter till de två gängade inläggen på toppen av spolen. Ohmmetern bör läsa ungefär 1,0 ohm motstånd. Batteriet ska bytas om behandlingen vida överstiger 1,0 ohm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64027.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.