Felsökning av en P0171 Mikrokod

felkod "P0171" indikerar att banken är en av systemet körs magert. En mager inträffar när förhållandet mellan bränsle och luft i förbränningskammaren hos motorn har för mycket luft. Den mest anledning av denna kod är ett vakuum läcka, en smutsig massa luftflöde sensor (MAF) och en felaktig O2-sensor. Precisera exakt orsaken tar skicklig användning av en bil scan verktyg som har förmågan att läsa data från den inbyggda datorn. Saker du behöver
Scan Tool Review Spetstång
manipulationssäker torxmejsel ställa
Visa fler instruktioner
1

Fäst felsökningsverktyg och starta motorn. Låt motorn köra till arbetstemperatur. Med motorn igång, visuellt inspektera motorn av uppenbara vakuum läckor. Lyssna efter väsande, vilket indikerar ett vakuum läcka särskilt på bank 1. Bank 1 är den sida av motorn som har för nr 1 tändstiftet. Se servicehandboken för denna information.
2

Bifoga felsökningsverktyg och ange dataströmmen diagnostiskt läge. Beakta O2 sensordata och MAF sensordata. Ta ett vakuum linje från motorn samtidigt observera O2-sensor för en förändring. Det bör momentant läsa lean-mer än 1/2 volt-och sedan bosätta sig i sitt normala växling läge. Om sensorn förblir mager, byt ut sensorn. Detta kallas för en lat O2-sensor och är en vanlig orsak till kod P0171.
3

Beakta MAF sensordata. Ta ut MAF sensorn från sensorn bostäder i intaget eller luftfilterhus, med hjälp av en T-15 Torx drivrutin. Rengör MAF sensorn, med MAF spraya sensor renare. Installera om MAF sensorn och starta motorn. Observera MAF sensor data för en förändring i sensoravläsning. En smutsig MAF sensorn är också en vanlig orsak till en kod P0171 och är oftast fast genom att rengöra den. Om vakuum läckor och O2 sensorer har eliminerats som den faktiska orsaken och rengöring av MAF inte åtgärda problemet, byt ut MAF sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65420.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.