Varför min 1990 Chrysler Lebaron Lurch

Den tredje generationen - 1987-1995 - LeBaron var något av en kuriositet för en modell av sådana historiskt stora proportioner, men dess resning var ganska i linje med de normer för utformning av tiden . Den tredje generationen LeBaron kom med en mängd olika motorer, inklusive Mitsubishi 6G72 V6 och ett antal 2,5-liters och 2,2-liters motorer. Medan alla var ganska stout från fabriken, är det faktum att deras sensorer, elektronik och hårdvara är mer än 20 år gammal och är skyldiga att orsaka några problem från tid till annan. Vital Sensorer

Medan pre-1996 motorer inte använder lika stora en uppsättning sensorer som deras nyare avkomma, de som de använder är avgörande. Det viktigaste är vevaxeln /kamaxellägets sensor, gasspjällssensorn, syresensor och gasspjällssensorn. De flesta av dessa sensorer inte misslyckas direkt, de misslyckas intermittent och börja skicka fel spänning avläsningar till datorn. Dessa intermittenta avläsningar förvirra datorn, vilket gör att kontinuerligt justera mixen luft bränsle att hålla sig inom sina programmerade parametrar. Denna ständiga anpassning kan resultera i raglande enligt kryssning eller acceleration.
Transmissionsolja Nivå

Chrysler sändningar från denna tid är mycket känsliga för förändringar i transmissionsolja nivå, och don 't vilja körs torr. Överföringen oljestickan har två eller tre markeringar: kallt, varmt och varmt. Den "kalla"-märkningen anger den lägsta godtagbara vätskenivån, och "heta" anger där den ska vara under gång. Om du fyller överföringen till att "kyla" när det är varmt, kommer överföringen pumpen börjar suga luft och svälta momentomvandlaren och passager flytande vätska. Detta kan lätt leda till en sticket åtföljs av en ökning av motorvarvtal. Kom ihåg att alltid kolla dig transmissionsolja på plan mark, inte på en vinklad uppfart.
Shift Underlåtenhet
p Detta är inte ett fel i överföringen så mycket som det är i övergången mekanism i rattstången. Många Chrysler K-och J-body bilar av denna era (inklusive LeBaron, Väduren, Reliant, Dynasty och ett antal minibussar) utvecklade kolumn shifter frågor, varvid bilen skulle antingen vägra engagera överväxel eller skulle glida in och ut ur det . Den resulterande sticket var antingen en följd av motorn slår rev limiter på tredje växeln eller av transmissionen upprepade gånger gå in och ut ur överväxel. Den enda permanenta lösningen är här för att ta rattstången isär och reparera skiftmekanismen.
Vakuum Läckor

Ett antal överföringar från denna tid använde en vakuum-manövrerad modulator som använder motorns vakuum för att reglera vätsketrycket och skift fasthet. Om din vakuum linje läcker eller sprucken, kan överföringen ta emot en intermittent vakuum signal och kontinuerligt justera vätsketryck för att kompensera. När vätsketryck går upp, griper motorn mer fullständigt och droppar vakuum. När vakuum droppar, tillåter den läckande slangen trycket innanför linjen för att utjämna till atmosfärstryck och transmissionsolja trycket går tillbaka ner. Denna tryckfluktuation kan yttra sig som raglande enligt kryssning förhållanden.
Boost Fluktuationer

Många LeBarons av denna tid rullade ut av Chryslers Delaware och Missouri växter med turbomotorer. Turbo tryckvariationer kan orsaka lurching precis som alla vakuum läcka. Dessa tryckvariationer kan komma från en läckande turbo-till-motor slang, en läckande intercooler eller en funktionsstörning wastegate. Läckor i hårda komponenter som intercoolern brukar leda till en allmän nedgång i laddtryck och hästkrafter, men läcker runt mjukt gummi komponenter kan resultera i raglande. Den wastegate är ett lyft-manövrerad ventil som tillåter avgaserna att gå förbi turbon vid en förinställd trycknivå. Den wastegate solenoiden ansluter till intaget via en gummi vakuum linje, om denna linje utvecklar en läcka, kommer wastegate öppna och stänga flera gånger, vilket leder till raglande och en rysning under acceleration Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67978.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.