Hur man diagnostiserar en dålig bränslepump på en EFI Pickup

Införandet av EFI (electonic bränsleinsprutning) för lätta pickup-truck har tagit en mekanisk anordning och placerade den rakt in i sfären av elektronik. Bränslepumpen är nu placerad i bränsletanken där dess elmotor kan kylas av det bränsle som omger den. Den inbyggda datorn kontrollerar nu det med hjälp av avancerade drivrutiner och starkströmsreläer. Testa bränslepumpen nu kräver användning av krets testare och digitala volt /ohm meter, samt hög tryckmätare test. Saker du behöver
bränsleinsprutningstryck testare
Automotive kretstestare Review, Digital volt /ohm mätare Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

Avlasta bränsletrycket genom att stänga av motorn, ta bort tanklocket, och placera en trasa under bränsletrycket provmontering ligger på bränsleledningen ansluten till insprutarna. Tryck därefter schraderventilen i mätaren kopplingen tills bränsle stannar ute. Sug upp utspillt bränsle med ytterligare trasor.
2

Fäst bränsletrycksmätaren till bränsletrycket provmontering, och dra åt den ordentligt för att förhindra läckage. Häng mätaren med sin krok, så att den inte kan skadas när motorn startas. Startnyckeln från läge OFF till körläget
3

cykel tre gånger för att återställa trycket i systemet . Läs det tryck som anges på mätaren och jämför till fabrikens specifikationer som anges i servicemanualen för just din bil. Lågt bränsletryck eller inget bränsle kan tyda på en defekt bränslepump i behov av utbyte. Kontrollera om strömmen på pumpen med fordonsindustrin kretsprovare. Om strömmen är närvarande, byt pumpen.
4

Starta motorn och läs av trycket som anges på mätaren. Det kommer generellt att vara omkring 10 psi lägre än när motorn är avstängd. Detta beror på det faktum att bränslet tryckregulatorn är stängd när motorn är avstängd och öppnas när motorn startas, så att bränsle för att återgå till bränsletanken. Jämför motorn igång läsningen till fabriken specifikationer som anges i servicemanualen. Lågt bränsletryck indikerar en defekt pump som behöver bytas ut.
5

Stäng av motorn och kontrollera bränsletrycket i tio minuter. Det bör bara sjunka något under den här tiden. Om det faller till noll snabbt, den anti-rinna tillbaka ventil i bränslepumpen är defekt. Byt ut bränslepumpen som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64712.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.