VW Bug Förgasarproblem

Eftersom Volkswagen Beetle motorn är luftkyld, är luften leveranssystem viktigt att upprätthålla en korrekt arbetstemperatur av bilen. Detta gör att bränsle och luft blandningen, regleras av förgasaren, en del, inte bara bränsleeffektivitet och motorstyrka, men den allmänna hälsan och motorns prestanda. Addera placering och funktion av förgasaren

förgasare på en standard VW Beetle motorn ligger nästan direkt i centrum av den synliga delen av motorn när bakluckan öppnas. Den huvudsakliga funktionen av förgasaren är att reglera bränsle och luft blandningen, förändring av mängden luft i kombination med bränsle när den går in cylindrarna hos motorn. Denna förordning, genom att ändra den kemiska sammansättningen av bränsleblandningen i motorn, ändras även hastigheten med vilken bränsle exploderar (förbränning) och brännskador, vilket i sin tur förändrar hur mycket tryck läggs på cylindrarna och därmed hur snabbt de skjutna utåt och inåt.
justering av förgasaren

Problem med en VW Bug förgasare är bland de lättaste att känna igen. Eventuella problem med förgasaren kommer omedelbart ändra hur bilen körs. Det kommer ofta också ändra hur motorn låter och hur motorns avgaser ser eller luktar.

Men ofta är förgasaren inte fungerar, men behöver justeras. Justera en VW förgasare är enkelt: du behöver antingen ett verktyg förgasarinställningen, som liknar en mycket smal skruvmejsel, eller en mycket smal skruvmejsel

förgasarinställningen skruven är i mitten av förgasaren.. Turning denna skruven åt höger eller vänster höjer eller sänker mängden luft blandas med bränslet i motorn. Addera Justera förgasaren
justeringar

Förgasare bör göras med motorn igång. Slå på motorn, lägg i parkeringsbromsen och flytta bilen till neutralläge för att den ska fortsätta att köra utan deprimerad kopplingen. Öppna bakluckan, och vrid skruven förgasarinställningen åt höger eller vänster. På grund av variationer i motorer och slitage, det finns inget definitivt svar på vilken riktning kommer att åstadkomma den nödvändiga justeringen.

Medan du vrida justerskruven mycket långsamt, lyssna på motorn och observera avgasröret. Motorn ska gå smidigt utan några uppenbara knaster eller ojämn tomgång och bör inte låta som gaspedalen trycks. VW Bug motorer är något högt, så att vrida skruven tills motorn är tystare kan sänka luft och bränsle blandning för långt. Men om din Beetle är rytande, kan du behöva tona blandningen tills den når en mer rimlig ljudnivå.
När förgasaren är korrekt justerad

avgaser ska vara klar och du bör inte kunna lukta bensin eller något luktar bränt. Närvaron av en identifierbar luktar bränsle betyder att du har vänt blandningen ner för långt och att bränslet inte används innan den når avgassystemet. Närvaron av en brinnande lukt indikerar bränslet brinner för fort och du har vänt blandningen upp för långt. Addera När du behöver en ny förgasare


Om du inte kan uppnå rätt luft och bränsle balans genom att justera din förgasare eller du märker förgasaren läcka någonstans, kan du behöva ersätta den. Replacement Beetle förgasare är tillgängliga genom delar specialitet Beetle ersättare hus och online. Många bildelar butiker kommer också att grundläggande motordelar för skalbaggar såsom generatorer och förgasare. Var säker på att din ersättare förgasare är den rätta för din motorstorlek och årsmodell. Om du byter ut ett lager förgasare, kontrollera för OEM (Original Motor Tillverkning) etikett, vilket garanterar att din ersättare förgasare så stor utsträckning som möjligt de specifikationer av den ursprungliga.
Byta Förgasare

förgasare, tillsammans med många andra vitala motordelar, är relativt enkelt att byta. Du kommer att behöva en uppsättning metriska skiftnycklar - alla VW Beetle delar mäts i centimeter. Processen att byta ut förgasaren är enkel: ta bort alla anslutningar, rengör monteringsstiften av resterande tätningsmaterial, placera de nya tätningarna, montera den nya förgasaren, skruva ner och ersätta alla anslutningar. När den nya förgasaren är på plats, starta motorn och kolla efter bränsleläckage. Följ tidigare anpassning instruktionerna för att finjustera blandningen och din Beetle är åter redo att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64269.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.