Hur berätta om din bil behöver en melodi upp

optimeringar på sen-modell fordon är begränsade till antändning, intag plenum och rengöring av bränslespridare. Tändstift påväxt är ett minne blott, vilket endast kan ske om det finns ett mekaniskt fel. Tidig-modell fordon använde en förgasare, som behövde justeras under en TuneUp. Om förgasaren är smutsig eller missanpassade, är den inaktiv krets och blandningen påverkas, vilket orsakar dålig prestanda, ojämn tomgång, motorstopp och nedsmutsning av pluggarna. Saker du behöver
Tändstift socket /ratchet flaska
Spray av plug vatten
trådborttagare tång
vanlig skruvmejsel
¼-tums spärrnyckel
Uppsättning ¼ ;-tums enhet uttag
Sparkplug gap Tool Review kod scanner
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera körsträcka sedan senaste TuneUp. Kontrollera om tändstift gapet ökar var 30.000 miles. Som pluggar slitage, gapet ökar, vilket orsakar en svagare gnista och skapar mer värme i spolen. Det bidrar också till dålig förbränning.
2

Ta ett tändstift ut och kontrollera gapet med en gnista mätare stiftgapet. Kontrollera kontakten för kol påväxt, fastbrända oljefyndigheter eller indikationer på en mager blandning, vilket gör att kontakten vitt med blåsor på porslin. Titta alltid i ägarens handbok eller en service manual för korrekt tändstift gapet för fordonet det arbetas på. Om kontakten har svart sot på porslin, kontrollera om en rik blandning. Om kontakten uppvisar en oljig, knaprig look, kolla kompressionen med en kompressions mätare och kontrollera tätningarna ventil olja. Båda dessa tillstånd kan orsaka oljeeldning.
3

Ta tillkännagivande av instrumentpanelen. Om kontrollera motorn ljuset är på, dra koderna med en streckkodsläsare. Mest sen modell fordon har en misständning sensor. När koden är drog, kommer det att finnas en kod uppsättning som, när de tolkas, kommer att ange vilken cylinder har upplevt en misständning. Till exempel kommer koden uppge "cylinder nummer 4, upptäckt misständning."
4

Lyssna på avgassystem för en ojämn ljud eller oregelbundna "sätta" typ ljud som indikerar en misständning.

5

Bifoga ett stroboskop genom att haka pickup till varje plugg tråd och den negativa till en bra jord. Shine ljuset på en plan yta med motorn igång. Håll utkik efter en flimrande ljus, vilket indikerar ett dåligt tändstift. Denna procedur fungerar endast på bilar med tillgängliga tändkablarna.
6

Spraya sparkplug ledningar med vatten medan motorn är igång. Leta efter gnistbildning till blocket när trådarna är våta. Byt ut alla kablar som visar gnistbildning.
7

Kör bilen i första växeln och håller gaspedalen stadigt vid 3000 rpm. Detta behöver bara göras under några sekunder för att kontrollera att en misständning. Motorn bör vara mycket stadig med några problem eller tveksamhet. Om något hittas, är en tuneup nödvändig.
8

Dra varje insprutare elektrisk anslutning av en i taget och se rpm drop och effekten på motorn gå på tomgång. Sätt tillbaka kontakten och gå vidare till nästa injektorn. En insprutare kan orsaka samma misständning som tändstift. I de flesta fall, bränslespridare blir bara smutsig och behöver rengöras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64237.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.