Hur vet jag om det luftmassemätaren på din 2007 Nissan Maxima är Bad

Namnet "Maxima" går tillbaka till de gamla Datsun dagarna, var i 1981, var den högsta trim nivå av Datsun 810 Maxima. Den 2007 Maxima, som var tre år bort från sjunde generationsväxling av Maxima, kom standard med en 255-hästkrafter, 3,5-liters V-6 motor. En massa som luftflöde sensor används en uppvärmd tråd för att mäta densiteten och mängden av luft som kommer in i motorn, och motorns styrmodul justerat bränsle för att kompensera för luften. När 2007 Maxima visar symptom på en misslyckad MAF sensor, måste du göra vissa att MAF misslyckats före ersätta det eller du kan vara ute en massa pengar och ändå ha ett fordon som inte körs korrekt. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Trace luftfiltret utloppsröret, röret som förbinder luftfilterboxens till motorn, tills du hittar det hård tub med en kabelstam ansluten till det. Detta är massan luftflöde sensor.
2

Dra ledningsnätet från MAF sensorn och hålla sensorn så stiften är vänd mot dig och låsbricka är vänd uppåt. Vrid tändningen till läge "RUN" och sondera andra stiftet från vänster på ledningsnätet med positiva sonden på voltmetern. Tryck den svarta proben till den negativa polen på batteriet. Kontrollera om spänning avläsning av minst 10,5 volt. Om din läsning är mindre än 10,5 volt, reparera korta i elsystemet och upprepa detta steg. Anslut ledningsnätet
3

tillbaka till MAF sensorn.
4

Anslut en lappteknik fastsättning på positiva voltmetern sonden och genomborrar den gröna ledningen med en orange rand. Tryck den svarta proben till den negativa batteripolen. Om MAF sensorn fungerar korrekt, kommer voltmetern läsa 0,4 volt. Om MAF har en felaktig läsning, ersätta den med en ny. Om avläsningen är korrekt, fortsätt till nästa steg.
5

Starta motorn och låt den bli varm, ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren. Sond samma gröna ledningen med orange rand med den positiva voltmetern sonden och tryck på negativa voltmeter sonden till den negativa batteripolen. Om fungerar korrekt, kommer spänningen läsning visas som 1,0 till 1,2 volt. Om det är utanför specifikationen, är MAF sensorn dåligt och du måste byta ut eller rengöra den. Om MAF sensorn är inom specifikationen, fortsätt till nästa steg.
6

Instruera en assistent för att öka motorns varvtal till 2500 rpm. Läs voltmetern utgång. Om MAF fungerar korrekt, kommer voltmetern läsa 1,6 till 2,0 volt. Om MAF-sensorns spänningen ligger utanför spec, byt ut den eller rengör den. Om det är inom specifikationen, fortsätt till nästa steg.
7

Berätta din assistent för att fordonet på tomgång, sedan långsamt öka motorns varvtal från tomgång till 4000 rpm. Om korrekt. Spänningen kommer långsamt och jämnt öka från 1,0 till 1,2 volt vid tomgång till ca 2,4 volt vid 4000 rpm. Om spänningen hoppar upp och ned samtidigt öka hastigheten inte uppfyller specifikationerna, måste du rengör eller byt ut MAF sensorn. Om MAF sensorn är inom specifikationerna och du fortfarande har körbarhet frågor, har du ett problem annat än MAF sensorn, såsom dålig jord, misslyckas modul motorstyrning eller andra misslyckade sensorer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68666.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.