Vilka är symtomen av en bränslepump går dåligt?

En bränslepump normalt inte stannar plötsligt fungera. I de flesta fall av bränslepumpen misslyckande, är misslyckandet föregås av många symptom på en bränslepump går dåligt. Att ta sig tid att bekanta sig med dessa symtom kan hjälpa till att hålla dig från att bli strandsatta på en obekväm tid och plats, eftersom problemet kan bekräftas och behandlas innan bränslepumpen misslyckas helt. Donförlust

Eftersom det är typiskt för en sviktande bränslepump att ha intermittenta mini-misslyckanden innan den når den punkt av fullständig och total misslyckande, titta för olika fall av effektförlust som uppstår med ökande frekvens. Denna förlust av makt kan upplevas när man startar från ett stoppat läge eller vid förflyttning till högre hastigheter i samband med landsvägskörning. Denna förlust av makt är plötslig, med återlämnande av motoreffekten är lika plötsligt, som pumpen slutar fungera helt och sedan plötsligt återgår till normal funktion.
Tvekan

Ett annat vanligt symptom är en fördröjd reaktion på efterfrågan på bränsle. När föraren trycker på bränsle pedalen kraftigt, t.ex. när du passerar ett annat fordon, finns det en tydlig tvekan fordon svar, vilket skulle kunna tyda på att bränslepumpen inte fungerar tillräckligt bra för att möta den ökade efterfrågan på bränsle så snabbt eller smidigt som det borde.
Stalling

Eftersom villkoret för bränslepumpen fortsätter att försämras, som en gång var tvekan skulle bli motorstopp. Detta är mer vanligt när du gör en efterfrågan på bränsle från ett stoppat läge, men stannar vid högre hastigheter är inte ovanligt. Om bränslepumpen inte går bränslet jämnt eller gör så intermittent, kan motorn inte få nog att fortsätta sin verksamhet, vilket resulterar i motorstopp. Addera svårt att starta fordon
< p> När en bränslepump är i färd med att gå dåligt, starta bilen kan vara svårt ibland. Det beror på att motorn inte kan starta utan att rätt flöde av bränsle. En bränslepump som ännu inte har nått full-out misslyckande och intermittent fungerar eller är långsamma att reagera på efterfrågan på bränsle kan kräva flera försök att starta bilen innan framgångsrikt ge nödvändiga bränsleflödet. Om har problem att starta tillsammans med andra symtom på en bränslepump som går dåligt, oddsen är att tiden växer kort för bränslepumpen och fullständigt misslyckande är överhängande. Ta er i akt och agera snabbt för att undvika att bli strandsatta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66071.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.