Hur vill kolla en 1998 GMC Tändspole

Testa tändspolen på 1998 GMC lastbil kommer att berätta direkt om spolen är trasig. Lära förfarandet för att testa spolen kan spara tid och pengar. Spolen på GMC ser lite annorlunda från de äldre cylindriska spolar som tidigare suttit på dessa motorer, men funktionen är densamma. Du behöver en digital multimeter för att testa spolen, om du inte har något de finns på byggvaruhus och bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet efter att lossa bulten på kabeln avslutas med en skiftnyckel. Isolera kabeln från batteriet, vilket eliminerar risken för antändning strömförande bli när du arbetar med den.
2

Leta tändspolen på förarsidan av motorn strax ovanför ventilkåpan och bultad till insugningsröret. Avlägsna tjock tråd som kommer från toppen av spolen. Detta är den högsta spänning anslutning och du kan ställa in kabeln åt sidan för nu.
3

Leta reda på kontakten ledningsnätet ovanpå spolen. Lossa klämman på kontakten och dra den rakt ut från spolen.
4

Ställ din digitala multimeter med ohm inställningen och placera en sond på den negativa terminalen inne i kontakten på spolen. Vilken sond du placerar på vilken terminal är inte viktigt, du mäter motstånd, snarare än ampere eller volt. Det kommer att märkas på plasthöljet att ange positiva och negativa. Placera den andra sonden på den positiva polen. Notera avläsningen på mätaren. En läsning av noll indikerar en bruten tråd i spollindningen och det måste bytas ut. Motståndet på detta test bör läsa mellan 0,7 och 1,7 ohm. Allt utanför detta intervall indikerar en dålig spole.
5

Avlägsna sonden från den positiva terminalen och placera den på hög spänning terminalen medan den andra proben på den negativa terminalen. Notera avläsningen på mätaren, du letar efter en läsning mellan 0,7 och 1,7 ohm (mätaren kan visa 7500 och 10.500 ohm). Återigen visar någonting utanför detta område en dålig spole och en avläsning på noll indikerar en trasig lindning. Byt spole i båda fallen.
6

Återanslut kontakten ledningsnätet och högspänningsledning till spolen. Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Om spolen testar defekt, källa en ny från generalagenten eller auto delar butik och byta ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64841.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.