Kamaxel Felsökning

Kamaxeln har en mycket viktig uppgift i motorn. Använda en serie lober på en lång axel, måste den snurra och få kontakt med vipparmar eller lyftare för att öppna och stänga ventilerna. Öppning och stängning av ventilerna styr arbetsslaget. Villkoret av kamaxeln lober, som har en äggformad, bestämmer längden av ventilöppningen och varaktigheten. Eftersom kamaxeln sitter längst upp på motorn, den har en svårare tid får rätt smörjning från oljepumpen som måste pumpa oljan uppåt från botten av motorn. Lyckligtvis, när en kamaxel börjar att bära, kan det ge bort några tecken på att en observant fordonsägaren kan upptäcka. Saker du behöver
Timing ljus
Bruksanvisning
Stetoskop set
Socket och skiftnyckel
Compression mätare
Visa fler instruktioner
Diagnostisera Kamaxel

1

Lyssna efter onormala ljud som kommer från ventilen täcker eller toppen av insugningsröret. Kom ihåg att kamaxlarna roterar med halva hastigheten hos motorns vevaxel. Placera metallsond av ett stetoskop mot ventilkåpan toppen eller sidan, för V-6 eller V-8 motorer som har tryckstången motorer. Placera sonden över insugningsröret för motorer som har över-huvudet kamaxlar. Lyssna efter något högt klickande eller "clacking" ljud. Flytta stetoskopet prob upp och ner längden av ventilkåpan eller grenrör. Ett sådant ljud kan beteckna en sliten lob på kamaxeln som orsakar lyften att smälla. Buller kommer från alla platser på kamaxeln längden kan tyda flera lob slitage.

Byt olja om det verkar förorenat eller smutsig. Olja som har förlorat sin viskositet kommer att bära kamaxel och lager snabbare än de flesta motordelar.
2

Placera fordonet i parken eller neutrala och ställa nödbromsen. Lyft huven. Se din bruksanvisning för att bestämma positionen för cylinder nummer på din bil. Koppla något vakuum källa på distributören och plugg linjen. Leta inställningsmärkena på vevaxeln och metall fliken på motorblocket. Se din bruksanvisning för rätt timing mätning för ditt fordon.
3

Hook upp stroboskop plug klipp till antalet en plugg tråd. Anslut stroboskop positiva ledningen till den röda positiva polen på batteriet. Anslut den svarta minuskabeln från tidpunkten ljus till den negativa polen på batteriet. Har en assistent starta motorn. Läs tidpunkten märke som riktar in vevaxeln och metall fliken. Jämför avläsningen med din instruktionsbok specifikation, vilket kommer att läsa i grader. Om behandlingen kräver sex grader BTD (före övre dödpunkt), och din mätning visar något mindre, kan detta tyda på en sliten kamaxel som har fördröjt (bromsat) tidpunkten.
4

Tillfälligt bort spolkabeln från distributören att hålla motorn från att starta. Ta bort alla tändstift, hålla tändkablarna nära sina respektive hål för ordentlig ominstallation. Skruva fast kompression mätare i en främre tändstiftshålet. Har assistenten starta motorn över sju eller åtta gånger med tändningsnyckeln (startläge). Markera komprimering läser i pounds. Testa alla cylindrar med kompression spårvidd och registrera alla avläsningar. Alla cylindrar under 30 pounds kommer att visa en förlust av kompression. Om alla cylindrar läs under 30 pounds, kan problemet vara en sliten kamaxel, förutsatt kolvringarna och ventiler har inte lidit slitage.
5

Ta kontrollen fönstret längst fram kamkedjan (eller bälte) täcka om fordonet har en. Använd en butik lätt att titta in i kamkedjan lock. Om du ser någon överdriven slack i kamkedjan eller rem, kommer det indikerar att kedjan eller remmen har dämpats på grund av slitage, eller att tidpunkten kedjespännaren har fryst på plats. Om du ser någon rem eller kedja på insidan växel eller trissan, betyder det bandet eller kedjan har gått sönder eller blivit bortkoppling. Ett sådant tillstånd kommer att resultera i någon ventil åtgärd alls, och måste repareras.
6

Lyssna och titta på motorn medan på tomgång. En grov eller snubblande motorn kunde peka på slitna kamlober som inte kommer att tillåta en korrekt öppning och stängning av ventilerna. Lyssna efter eventuella popping eller baktändning från motorn vid acceleration. Om motorn har anpassats för att specifikationer, inklusive förgasare och bränsleinsprutning, kan problemet vara en sliten kamaxel. Om du hör ett tjut eller gitter buller som kommer från toppen av grenröret, kan det tyda på en skev eller böjd kamaxel som har lidit överhettning i motorn. En kamaxel som inte roterar resulterar från frysta kamaxellagren som har drabbats av överhettning eller lågt oljetryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66112.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.